Klima- og energiminister Sveinung Rotevatn åpnet tirsdag solcellepanelet som Møller Eiendom har installert på taket til MaskeGruppen. Her med Andreas Jul Røsjø, leder Møller Eiendom (t.v.) og Per Gundersen, leder MaskeGruppen (t.h.). Foto: Justine Omberg.

Møller Eiendom og klimaministeren åpnet solcellepanel på gammelt lagerbygg

Møller Eiendom har installert et stort solcelleanlegg på taket av et gammelt lagerbygg. Leietakeren tar halve regningen på ni millioner kroner.

– Dette er et spleiselag mellom oss og vår leietaker MaskeGruppen, sier Andreas Jul Røsjø, administrerende direktør i Møller Eiendom i en pressemelding.

På taket til et over tjue år gammelt lagerbygg på Vinterbro, rett utenfor Oslo, har eiendomsselskapet Møller Eiendom fått installert et stort solcelleanlegg på 100 kilowatt.

Gjennom en såkalt grønn leieavtale deler eiendomsselskapet og leietakeren MaskeGruppen på regningen på ni millioner kroner.

Gevinsten er 30 prosent lavere energiforbruk i året.

Åpnet av klimaministeren

Tirsdag åpnet klima- og energiminister Sveinung Rotevatn solcelleanlegget.

Lagerbygningen fra 1999 har fått nytt automatiseringsanlegg for energieffektiv drift, utskiftning av ventilasjon, installasjon av varmepumpe og overgang til LED-belysning.

MaskeGruppen har gått med på å betale 330.000 mer i årlig husleie for tiltakene, inkludert solcelleanlegget på taket.

Reduserer energiforbruk

Til gjengjeld sparer bedriften, med dagens strømpriser, ca en halv million kroner i årlige strømutgifter.

– Vi reduserer vårt energiforbruk med 30 prosent. Det er helt i tråd med vår ambisjon om å være en nullutslipps-bedrift, sier Per Gundersen, konsernsjef i MaskeGruppen.

MaskeGruppen og Møller Eiendom vil også oppfordrer det offentlige til å bli enda tøffere til å sette klima- og miljøkrav til bedriftene som deltar i anbudskonkurranser.