Mercedes-Benz Sprinter får økt kjørekomfort og flere nye teknologioppdateringer. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Sprinter får økt kjørekomfort og flere nye teknologioppdateringer. Foto: Mercedes-Benz

Mercedes Sprinter med teknologioppdatering

Med ny motor, ny girkasse og nytt firehjulsdriftsystem, vil Mercedes-Benz med sin Sprinter tilby mer kjørekomfort enn noen gang. Den nye modellen forventes på norske veier i begynnelsen av 2022.

Kjernen i oppdateringen er en toliters OM 654 dieselmotor, som er kjent fra personbilporteføljen til Mercedes. Den firesylindrede enheten vil være tilgjengelig i opptil tre effektalternativer, ifølge en pressemelding fra importøren Bertel O. Steen.

Modellen har ytterligere forbedret støy- og vibrasjonskomfort. Ved siden av de jevnere kjøreegenskapene og større trekkraft, skal det vær mer stille inne i bilen, i tillegg til at motoren også oppnår lavere forbruk og utslipp.

Raskere girskift
Som en ytterligere overføring fra det nåværende personbilsortimentet, kombinerer Mercedes-Benz dieselmotoren i Sprinter med en 9G-TRONIC automatgirkasse, som erstatter 7G-TRONIC PLUS.

- De ni girene holder turtallet lavt i nesten alle kjøresituasjoner, noe som også betyr betydelige besparelser i drivstofforbruk og merkbart redusert vibrasjon og støy, ifølge Bertel O. Steen.

Optimaliserte hydrauliske elementer muliggjør også raske girskift. Med Drive Select og girhendlene på rattet, kan føreren gripe inn manuelt. Et annet plusspunkt er at 9G-TRONIC automatgir krever like lite installasjonsplass som forgjengeren 7G-TRONIC til tross for to ekstra gir.

Nytt firehjulsdriftsystem
Den tredje teknologioppdateringen er et nytt firehjulsdriftsystem med Torque-on demand i Sprinter 4x4, som vil erstatte det nåværende systemet. I motsetning til forgjenger-systemet, som førte 35 prosent av dreiemomentet til fronten, og 65 prosent til bakakselen, kan dette fordele dreiemomentene fullt variabelt mellom for- og bakaksel avhengig av situasjon og uten interaksjon fra sjåføren. Fullstendig variabel dreiemomentfordeling sikres av en elektronisk kontrollert kløtsj.

Den nye Sprinter 4x4 vil være tilgjengelig i kombinasjon med motoren OM 654 på 190 hk og 9G-TRONIC automatgir, med en totalvekt fra 3,5 og helt opp til 5,5 tonn.

Sprinter tilbyr nå også skyvedørssystemet Speed Delivery Door. Dette er en automatisk og sensorkontrollert dobbel svingdør, som erstatter skyvedøren til lasterommet ved behov.