Illustrasjonsfoto: Wenaas

Måtte fjerne støvmasker fra nettbutikken for å unngå korona-hamstring - bransjen blir bedt om å sende inn overskuddsmasker til helsevesenet

Arbeids- og sikkerhetstøyleverandør Wenaas merker høy etterspørsel etter utstyr for å beskytte mot koronasmitte. Enkelte produkter har de vært nødt til å fjerne fra butikken for å fokusere på kritiske samfunnsoppgaver.

Det sier kommersiell direktør i Wenaas, Toni Kvam, til Byggeindustrien.

‒ Vi har fått ekstremt mange forespørsler på engangsutstyr, som for eksempel engangsdresser, til helseforetakene. Lagrene våre er foreløpig bra innen de fleste kategorier, men de er ikke evige, og vi ser at det kan bli utfordrende å få supplementer, både fra vår egen produksjon og fra våre samarbeidspartnere. Vi er med på dugnadsinnsatsen, understreker Kvam.

Han forteller at forespørslene fra bygg- og anleggsnæringen ikke er merkbart endret som en følge av koronaviruset, men at de har merket økte forespørsler fra shipping, olje og gass og sikkerhet, i tillegg til helse og politi.

Fjernet fra nettbutikken

Den ekstra pågangen etter smittevernutstyr har heller ingen innvirkning på tilgangen til nødvendig utstyr for bygg og anlegg, forsikrer Kvam.

Illustrasjonsfoto: Wenaas

‒ Men vi har valgt å fjerne produkter fra den åpne nettbutikken for å unngå at enkeltpersoner og spekulanter kjøper dem opp. Dette gjelder blant annet støvmasker som kan beskytte mot virus. Dette selger vi nå kun direkte til bedrift, sier han.

Deltar i dugnaden

I forbindelse med at helsevesenet trenger verneutstyr, har også flere bedrifter innen bygg og anlegg gått ut og henvendt seg til kunder og samarbeidspartnere om å bidra med sine overskuddslager av masker av typen P3.

Weber Norge er en av bedriftene som har gjort dette, med en appell via sin Facebook-konto søndag.

‒ Bakgrunnen for denne forespørselen var at en av våre medarbeidere ble kontaktet av beredskapsledelsen ved Oslo universitetssykehus, som spurte om vi kunne bidra med masker. Nå selger vi ikke slikt utstyr selv, men vi oppfordrer bransjen til å ta kontakt med sykehusinnkjøp hvis de har masker på lager. Vi vet at flere andre bedrifter i næringen har kommet med lignende oppfordringer også, sier markeds- og kommunikasjonssjef Per Stræde i Glava.

Stræde forteller at de foreløpig har full drift på sine fabrikker, men de ar iverksatt flere tiltak for å sikre at driften går trygt for seg.

Entreprenører med overskudd av P3-masker bes ta kontakt med suppliercovid19@sykehusinnkjop.no.