Norcems sementfabrikk i Brevik vokser stadig. Foto: Dag Jenssen

Norcems sementfabrikk i Brevik vokser stadig. Foto: Dag Jenssen

Mange vil se nærmere på karbonfangstprosjektet til Norcem

Norcems karbonfangstanlegg vokser seg større og mottar stadig flere besøkende. I januar kommer Tysklands visekansler Robert Habeck til Brevik for å kikke på anlegget.

Man begynner nå å se konturene av det nye karbonfangstanlegget som skal integreres i fabrikken. Etter om lag to års riving og grunnarbeid, har de nå startet med bygging og installering, som er ventet å ta omlag to år.

– Anlegget skal fange 400.000 tonn CO2 årlig, noe som tilsvarer halvparten av fabrikkens utslipp. 400.000 tonn CO2 tilsvarer utslippene fra omlag 200.000 fossildrevne personbiler årlig, skriver HeidelbergCement i en pressemelding.

Myndighetskontakt Per Brevik kan for andre år på rad registrere over 100 besøk og aktiviteter tilknyttet karbonfangstprosjektet.

– Vi er kommet langt i prosjektet, og det er en utrolig stor interesse for hva vi jobber med. Vi opplever interesse fra store aktører i inn- og utland, og vi merker at dette er noe som fenger både yngre og eldre generasjoner. Nærmest hver andre dag tar vi enten imot besøkende i Brevik, eller er ute og presenterer prosjektet, sier Brevik i meldingen.

Fredag 6. januar kommer Tysklands visekansler Robert Habeck til Norcem i forbindelse med sitt norgesbesøk.

– At Tysklands visekansler kommer til Brevik er en fjær i hatten for alle som jobber med prosjektet. Dette viser at karbonfangstanlegget vårt virkelig er i ferd med å bli viden kjent. Vi skal være stolte over at vi har fått til dette, og vi ser frem imot besøket, sier Brevik.

Habeck kommer til Brevik sammen med olje- og energiminister Terje Lien Aasland og næringsminister Jan Christian Vestre.