Foto: SignifyFoto: SignifyFoto: SignifyFoto: Signify

Lyse løsninger i løypa på SNØ

Med løsninger fra Light Bureau og Signify kan langrennsløpere og slalåmkjørere i SNØ oppleve både dagslys, månelys, nordlys og discolys i løypa.

15. januar 2020 åpnet SNØ dørene til et 40.000 kvadratmeter stort innendørs skianlegg i Lørenskog. Anlegget har godt skiføre og en fast temperatur på -3 grader celsius hele året. Belysningen er også en viktig del av innemiljøet i den spesielle hallen.

Light Bureau har stått for lysdesignet, og Signify har levert både den hvite funksjonelle grunnbelysningen og den dynamiske og levende effektbelysningen. Det skriver Signify i en pressemelding fredag.

– Vi har stilt mange krav til belysningsleverandøren, siden det selvfølgelig var mange utfordringer forbundet med belysning, teknologi og holdbarhet når man skulle lyssette et så stort kompleks som dette. En faktor var at belysningen skulle kunne tåle det utfordrende klimaet i hallen. Noe annet var kravet om at dette skulle være et energioptimert system. Når man bruker energi, tilføres det varme og i et innendørs kompleks der temperaturen skal ligge på en konstant lav temperatur, trenger vi energieffektive lamper som lever opp til krav om funksjonalitet og holdbarhet i tillegg til SNØs ønske om å være det mest miljøvennlige anlegget, forteller lysdesigner Thea Collett fra Light Bureau.

Når det gjelder lysdesignen har Light Bureaus oppgave vært å fargelegge og gi liv til det nye skianlegget.

– Naturen består av naturlige kontraster og naturlig belysning, og vi har laget effektbelysning som gjør det mulig å tilpasse atmosfæren slik at SNØ kan gi assosiasjoner til en utendørs skiopplevelse med sol fra blå himmel, til en tur i måneskinn, en himmel farget av nordlys, slalåm om natten, eller til og med fredagsdisco hvis de vil ha det. Vi er glade for å kunne levere vår Interact Sports-løsning som oppfyller alle disse behovene, sier Tord Christensen, Country Manager hos Signify i Norge.