Illustrasjonsfoto: Lindab
Illustrasjonsfoto: Lindab

Lindab samarbeider med SSAB om fossilfritt stål

Fra 2026 skal SSAB levere fossilfritt stål til Lindab, til bruk i ventilasjonsanlegg og byggeprodukter.

Det skrier Lindab i en pressemelding fredag.

SSAB og Lindab jobber nå sammen for å innføre SSABs fossilfrie stål til ventilasjon-, byggkomponent- og byggesystemleverandøren Lindab.

– Jeg er glad for å ønske Lindab velkommen som partner for fossilfritt stål. Sammen bidrar vi til reduserte karbondioksidutslipp i bygg- og ventilasjonssektoren og styrker konkurranseevnen, samtidig som vi opprettholder den høye kvaliteten på produktene, sier SSAB-konsernsjef Martin Lindqvist i pressemeldingen.

– For oss i Lindab er spørsmålet om fossilfritt stål sentralt i vårt bærekraftarbeid. Det er det ene tiltaket som har størst effekt på miljøet. Vi har hatt et nært forhold til SSAB i lang tid og er veldig glade for samarbeidet om fossilfritt stål. Vi ser frem til å kunne tilby våre kunder samme høye kvalitet som før, men med en enda sterkere bærekraftprofil, kommenterer Ola Ringdahl, konsernsjef i Lindab Group.

I 2026 planlegger SSAB å forsyne markedet med fossilfritt stål i kommersiell skala etter en konvertering av Oxelösund-masovnene til en lysbueovn og ved å bruke jern laget med en teknologi som erstatter det tradisjonelle brenselet kokskull med fossilfri elektrisitet og hydrogen.