Servicesjef Eddie Rudolph og daglig leder Majid Zokaie foran demonstrasjonsbilen som en rekke rørinspektører rundt om i landet nå har tatt i nærmere øyesyn.  Foto: Odd Borgestrand
Servicesjef Eddie Rudolph og daglig leder Majid Zokaie foran demonstrasjonsbilen som en rekke rørinspektører rundt om i landet nå har tatt i nærmere øyesyn. Foto: Odd Borgestrand

Leverer helelektrisk rørinspeksjonsbil

PipelineVision i Bærum leverer nå sin første helelektriske rørinspeksjonsbil for det norske markedet.

Bilen vil i løpet av kort tid bli levert til Sandefjord kommune, opplyser daglig leder i PipelineVision AS, Majid Zokaie.

– Den første bilen som ruller ut fra lokalene på Skui i Bærum er en Ford E-Transit L3-H3, med 269 hestekrefter. Bilen har et forbruk på 36kWt per 100 kilometer og en rekkevidde på nærmere 320 kilometer. Lasterommet er på hele 12,4 kubikkmeter. Totalvekten blir på fire tonn, som inkluderer innredning, rørinspeksjonsutstyr og sjåfør, heter det i en pressemelding.

Majid Zokaie karakteriserer den helelektriske versjonen av en rørinspeksjonsbil som nyskapende i rør-bransjen. 

– Bilen er en miljø- og klimavennlig arbeidsplass med det mest moderne utstyret en rørinspektør har behov for i sitt daglige arbeid, sier han.

Bilen har en Litium batteripakke for 10-12 timers driftstid.. Her er det solcellepaneler for splittlading, klimaanlegg for varme og kjøling på 3.000 W, soneinndeling for innredning og en elektrisk kran med løftekapasitet på 115 kilo.