Rolf Amdal (t.h) overlater lederansvaret i Overhall Transport til Ove Bolkan. Foto: Kjerstin Opdahl Skistad/Overhalla Gruppen.

Lederskifte i Overhalla Transport

Etter nesten 50 år som leder av selskapet som nå heter Overhalla Transport, går Rolf Amdal inn i pensjonisttilværelse. 70-åringen overlater lederansvaret til Ove Bolkan.

Antall timer han har tilbrakt i en hjullaster, lastebil eller gravemaskin er vel nesten ikke mulig å regne ut, men nå trenger han ikke å jobbe døgnet rundt lenger. Rolf Amdal har overlatt styringen av Overhalla Transport til Ove Bolkan, skriver Overhalla Gruppen i en melding.

I 1971 startet Rolf Amdal sin egen bedrift med fokus på gravearbeid. I 2004 trappet selskapet ned anleggsarbeidet og gikk over til å drive med spesialtransport av betongelementer for Overhalla Betongbygg. Bedriften hadde stor vekst og ble i 2011 kåret til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv. Et par år senere skiftet selskapet navn til Overhalla Transport og er nå en del av Overhalla Gruppen. Overhalla Transport har i dag elleve sjåfører og fire følgebilsjåfører.

– Jeg er kommet opp i en anselig alder, og da tenker jeg det er på tide å roe ned litt og la yngre krefter slippe til. Jeg har de siste årene kjørt hjullaster på dagtid og tatt papirarbeid på kveldstid. Nå kan jeg i hvert fall overlate papirarbeidet til Ove. Jeg er litt usikker på om jeg klarer å holde meg unna hjullasteren riktig enda. Vi får se, sier Amdal og smiler.

Ove Bolkan, som nå tar over lederstillingen i Overhalla Transport, har tidligere vært 26 år i Bolkan Kranservice og ti år i MNA.

– Den første tida skal jeg bruke på å bli kjent med våre 15 ansatte og sette meg inn i viktige rutiner og krav. Overhalla Transport er spesialister på transport av betongelementer og det er en komplisert og viktig jobb. Vi går aldri på kompromiss med HMS. Sikkerhet er vårt viktigste ansvar. Amdal har nok ikke tenkt å slutte på dagen, så jeg skal få god opplæring. I tillegg har vi gode og kompetente sjåfører som vet hva de driver med, sier Bolkan i meldingen fra Overhalla Gruppen.