Kraftig regnvær på Østlandet: – Kjør forsiktig

Store nedbørsmengder i helgen har ført til mye vann i elver, bekker og på veier på Østlandet. Politiet maner til forsiktig kjøring.

– Det har vært mye regn den siste tiden, som har ført til mye vann i flere elver og bekker. Enkelte steder er det mye vann i veien. Kjør forsiktig og ha en riktig god dag, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter søndag formiddag.

Samme advarsel lyder fra Vegtrafikksentralen Sør.

– Vi oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig det har kommet mye nedbør de siste dagene og det er fare for vannplaning og overvann på veiene. Senk farten og kjør forsiktig, melder de på Twitter.

Til Telemarksavisa utdyper de imidlertid at det så langt ikke er meldt om ulykker eller andre problemer som følge av nedbøren.

I forkant av helgen sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel på grunn av store nedbørsmengder på Østlandet. De varslet mellom 80 og 120 millimeter nedbør i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Oppland.

Samtidig understreket de at det ville være lokale forskjeller.

– Noen vil få mye nedbør og andre litt mindre. Det vil også regne på Vestlandet, og da kanskje mest i Rogaland, sa vakthavende meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt til NTB.