Illustrasjonsfoto.

Korrupsjonssiktet kommuneansatt fengslet i fire uker

Mannen som onsdag ble siktet for grov korrupsjon i Drammen, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, melder NRK. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Politiet mener mannen, som er ansatt ved byggesaksavdelingen i Drammen kommune, står i ledtog med kvinnen som allerede er varetektsfengslet.

Etter at han ble avhørt i rundt seks timer onsdag, ble han pågrepet.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud, fordi retten mener det er fare for at bevis skal bli ødelagt eller gå tapt hvis mannen ikke fengsles. Den siktede samtykket til fengsling.

– Han erkjenner ikke straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon, sier mannens advokat, Preben Askø til NRK.

Fredag ble en kvinnelig ansatt varetektsfengslet i den samme korrupsjonssaken som rulles opp i Drammen. Politiet mener at de to har samarbeidet.

I rundt 30 byggesaker politiet har sett nærmere på, skal det ha blitt betalt bestikkelser fra utbyggere til ansatte i kommunen.

– Vi ser at den siktede dukker opp i flere av de sakene hvor hans varetektsfengslede kollega har vært saksbehandler, sier leder for øko-teamet ved Sør-Øst politidistrikt i Drammen, Ole Johan Brett.

Brett bekrefter også at politiet har funnet økonomiske transaksjoner mellom de to. NRK kjenner til at det i minst ett tilfelle er overført i underkant av 100.000 kroner fra mannen til den kvinnelige kollegaen på byggesaksavdelingen.