Fra venstre Europe Area Director Mr. José Emilio Pont Pérez i Obrascón Huarte Lain S.A., ass. jernbanedirektør Gunnar Løvås og prosjektdirektør for Follobaneprosjektet Erik Smith. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB.

Kontrakten for EPC Ski er signert

Jernbaneverket og spanske Obrascón Huarte Lain S.A. har signert den tredje totalentreprisen for bygging av Follobaneprosjektet.

Kontrakten, som omfatter byggingen av nye Ski stasjon og dagsonen mellom Langhus og Ski i Follo i Akershus, er én av i alt seks totalentrepriser (EPC-kontrakter) i megaprosjektet.

Kontrakten til en verdi av cirka 2,3 milliarder kroner, er signert av Europe area director José Emilio Pont Pérez i Obrascón Huarte Lain S.A. (OHL), Jernbaneverkets assisterende jernbanedirektør Gunnar Løvås og prosjektdirektør Erik Smith i Follobaneprosjektet, heter det i en melding fra Jernbaneverket.

- OHL har med denne kontraktsigneringen blitt vår tredje hovedpartner som skal bidra til å gjøre dette megaprosjektet til en suksess. Vi gleder oss til å starte på denne viktige delen av Follobaneprosjektet, som vi vet mange beboere, ikke minst i Ski-området, vil følge ekstra nøye. OHL bringer med seg erfaring fra bygging av høyhastighetsbane lenger sør i Europa, og det er en glede å ønske selskapet velkommen til Norge, uttaler prosjektdirektør Erik Smith på vegne av Jernbaneverket og Follobaneprosjektet.

OHL starter arbeidene umiddelbart.

Selskaper fra hele Europa og Asia har levert tilbud på kontrakter som omfatter hovedarbeidet med Follobaneprosjektet. Hovedarbeidet er del inn i seks EPC-kontrakter* ): EPC Oslo S (to stykker), EPC TBM, EPC D&B, EPC Ski og Signal.

Store deler av de forberedende arbeidene for Follobanen (klargjøring av trasé, oppbygging av riggområder, bygging av to atkomsttunneler med mer) er nå avsluttet, og de siste forberedende arbeidene i Ski blir avsluttet i september i år.