Illustrasjonsfoto: Caverion
Illustrasjonsfoto: Caverion

Konsortium vil kjøpe Caverion

Konsortiet North Holdings 3 Oy har lagt inn bud på samtlige aksjer i Caverion Oy.

Det skriver Caverion i en pressemelding fredag.

Prospektet med tilbud til alle Caverions aksjonærer blir, ifølge pressemeldingen, lagt ut i løpet av november, men prosessen med å eventuelt ta selskapet av børs kan ikke ferdigstilles før langt inn i 2023, skriver Caverion.

Konsortiet North Holdings 3 Oy består av det internasjonale investeringsselskapet Bain Capital Private Equity og to finske familieselskaper. Dersom kjøpet blir gjennomført, vil Bain bli største eier med drøyt 70 prosent av aksjene.

– Dette er spennende og gode nyheter for oss alle. I Caverion kan vi være stolte av fremgangen vi har oppnådd sammen de senere årene. Dette mulige eierskiftet er en unik mulighet til å skape fortsatt bærekraftig vekst i alle divisjoner, sier konsernsjef Jacob Götzsche i Caverion.

Også Knut Gaaserud, administrerende direktør for Caverion Norge, sier han er glad for initiativet.

– Bain Capital er et solid selskap som kjenner vår bransje godt etter å ha vært inne på eiersiden i noen lignende selskap tidligere. De blir en spennende diskusjonspartner rundt hvordan vi skal utvikle oss videre i henhold til vår strategi.

– Vi har lagt merke til Caverions fremgang over mange år. I Bain Capital fokuserer vi på å bygge partnerskap med selskapsledelser for å bistå med å utvikle og forbedre måten selskapet opererer og betjener kunder. Vi har erfaring med selskap i tilsvarende bransjer, og mener at vi kan bidra med innsikt og ekspertise som vil støtte Caverion og de ansatte i den langsiktige verdiskapingen i selskapet, kommenterer Halvor Horten, leder for Bain Capital i Norden, i pressemeldingen.