Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Kone lanserer heis med innebygd tilkobling

Den finske heis- og rulletrappleverandøren Kone lanserer hva de selv kaller verdens første heisserie med innebygde tilkoblingsmuligheter.

Heisene i Kone DX-klassen har innebygde tilkoblingsmuligheter som standard, skriver Kone i en pressemelding fredag.

Nye, tilkoblede tjenester kan legges til etter kundens ønsker og behov, og Kone tilbyr åpne API-er (application programming interface), som skal gjøre det lettere å integrere og styre ulike enheter, apper og tjenester i systemet.

– I takt med at bygningene utvikles, kan heisene også utvikles på en måte som aldri før har vært mulig. Heisen er ikke lenger bare et transportmiddel mellom ulike etasjer, men en viktig og integrert plattform som tilbyr intuitive, stemningsskapende og tilkoblede opplevelser helt fra inngangen og gjennom hele bygningen, sier Kurt Horn, administrerende direktør i Kone Skandinavia.

Den nye teknologien gjør det blant annet mulig for byggherrer og eiere å fjernaktivere digitale tjenester ved behov og skreddersy heisopplevelsen for brukeren, for eksempel med fullt tilpasningsbare infotainment-løsninger, skriver Kone i pressemeldingen.