Ill. PV arkitekterF.v. Atle Fredrik Bjørnstad (PV arkitekter), Anniken Høgset (PV arkitekter), Arne Landmark (Backe Stor-Oslo), Roger Dreyer (Backe Vestfold Telemark), Kjersti Eriksen (Backe Vestfold Telemark), Haflidi Richard Jonsson (Backe Vestfold Telemark), Bjørn Tore Hagness (Backe Prosjekt), Sondre Evjen (Backe Prosjekt), Bjarne Bøhmer (Backe Prosjekt), Marius Haraldstad (Eiendomsmegler1), Lars Martin Nilsrud (Eiendomsmegler1). Foto: Simen Ljøterud/AkariIll. PV arkitekterIll. PV arkitekter

Klart for boligutbygging på Kongsberg for Backe Prosjekt

Backe Prosjekthar signert kontrakt med entreprenør Backe Vestfold Telemark for bygging av Gamlegrendåsen Terrasse på Kongsberg. 

Gamlegrendåsen Terrasse er et boligprosjekt på Kongsberg, med utsikt ut over Kongsberg by. At prosjektet ligger oppe i åsen gir leilighetene godt med utsikt samtidig som at alle leilighetene vil ha vestvendt balkong.

Bjarne Bøhmer er bosatt på Kongsberg og har lang erfaring som entreprenør og eiendomsutvikler på Kongsberg. Han har stor tro på Backe sin satsning på Kongsberg og mulighetene i området.

– Kongsberg er et spennende område for Backe Prosjekt. Byens størrelse og samfunnets profil med kombinasjonen høyteknologisk næringsliv og fantastiske friluftsområder er selvfølgelig svært populært. At det er mye utvikling i området gjør det også svært attraktivt for oss, sier Bøhmer.

Backe Prosjekt inngår kontrakt med entreprenør Backe Vestfold Telemark sammen med Backe Stor-Oslo.

– Dette er et Backe-samarbeid som forsterker «Ett Backe» både mellom datterselskapene og forretningsområdene. Det er viktig for oss og Backe-konsernet at vi samarbeider på tvers i Backe og ikke minst også jobber sammen for lokalmiljøet i Kongsberg. Lokal tilstedeværelse er viktig for Backe slik at prosjektene også bidrar til økt aktivitet for lokale håndverkere og underentreprenører, sier administrerende direktør i Backe Vestfold Telemark, Roger Dreyer.

Backe Prosjekt har hatt flere boligprosjekter på Kongsberg med blant annet Utsikten, Madsebakken Terrasse, Berjasenteret Blokk A og arkivbygget Interkommunalt arkiv (IKA).

Gamlegrendåsen Terrasse er designet av PV arkitekter og prosjektet selges av Eiendomsmegler 1. Anslått ferdigstillelse av prosjektet er fjerde kvartal 2020.