Klager på Follobanens TBM-tildeling

Det har kommet inn en klage på Jernbaneverkets tildeling av TBM-kontrakten på Follobanen.

Det var et arbeidsfellesskap bestående av spanske Acciona Infraestructuras og italienske Ghella som sikret seg rekordkontrakten for TBM-delen av jernbanetunnelen mellom Ski og Oslo. Kontrakten er opplyst til å ha en verdi på 8,7 milliarder kroner. Nå har det kommet inn en klage på tildelingen.

- Vi kan bekrefte at vi har mottatt en klage på innstillingen til totalentreprise for tunnelarbeid med tunnelboremaskiner i Follobaneprosjektet, skriver kommunikasjonssjef Kathrine Kjelland for Follobanen i Jernbaneverket i en e-post til Byggeindustrien.

- All den tid dette er en så omfattende kontrakt, ser vi ikke det som overraskende. Det vil ikke være riktig av Jernbaneverket å si mer utad om dette nå. Prosjektledelsen behandler klagen og svarer klageren innen kort tid, skriver hun videre.

Jernbaneverket mener det vil være feil å gå ut med navnet på konstellasjonen som står bak klagen.

- Kan du si noe om hva dette vil ha å si for veien videre? Vil det for eksempel allikevel bli kontraktsignering til uka?

- Prosjektledelsen vurderer klagen nå. Klagen behandles på vanlig måte etter Jernbaneverkets retningslinjer. Når det er gjort vil vi komme tilbake til saken, svarer Kjelland.

Da Jernbaneverket sendte ut pressemelding i forbindelse med kåringen av den spansk-italienske vinneren, skisserte de at kontrakten ville bli skrevet under før påske.