Kirkhorn ny toppsjef i Vianova Systems

Idar Kirkhorn (45) er valgt som ny daglig leder i Vianova Systems AS etter Merete Tøndels fem år ved roret.

Selskapet, som er eid av de ansatte, har som grunnleggende policy å rokere toppleder etter 4-5 år.

Idar Kirkhorn overtok ledelsen for Vianova Systems pr. 1. jan. 2013 etter 16 års fartstid i selskapet. Kirkhorn er utdannet siv. ing. fra NTNU innen bygg og anlegg, og har foruten mangfoldig faglig og strategisk ledererfaring gjennom sine år Vianova Systems, sterk fagerfaring fra konsulentbransjen så vel som fra Statens vegvesen. I Vianova Systems har Kirkhorn hatt varierte jobber både som produktutvikler og -leder, og jobbet nært med både kunder og utviklere. I tillegg har han har sittet i ledergruppen.

– Med egne ansatte og partnere spredd over mange land, blir min hovedjobb å sørge for at hele organisasjonen fungerer som en samlet enhet, og at vi har det moro og skaper rom for kreativitet, uttaler Idar Kirkhorn. – Alt for å gi våre kunder en stadig bedre hverdag.

De senere årene har Kirkhorn bl.a. vært produktansvarlig for Vianovas nyvinning Novapoint 19, som er markedets første teknologiplattform for ekte BIM for infrastruktur – fremtidens modellbaserte prosjekterings- og forvaltningsmåte av infrastruktur.

Overgangen fra tegning- til modellbasert arbeidsmetodikk i samferdselsbransjen er fortsatt i sin spede begynnelse. Vianova Systems er en pioner som nå bringer fordelene med BIM til alle aktører i bransjen.

– Vi ønsker å bidra med alt vi har av erfaring og engasjement for at bransjen og samfunnet skal ta ut gevinster av den nye måten å jobbe på, sier Kirkhorn.

– Som en av få programvareleverandører i verden med produkter og kompetanse innenfor alle faser innen samferdselsbransjen, er vi sikker på at vi skal bidra så det monner også i årene fremover.

– Vianova er faktisk 25 år i år, og det har vært en særdeles spennende reise så langt. Noe sier meg allikevel at den mest spennende perioden ligger foran oss, avslutter daglig leder Idar Kirkhorn.

Merete Tøndel går nå over i en strategisk internasjonal forretningsutviklingsrolle for å sikre en slik spennende utvikling. Hun vil fortsatt være en del av selskapets ledergruppe.