Store brannmannskaper og helikoptre jobber med slukke brannen i Fosnes kommune i Nord-Trøndelag. To andre branner herjer også i Namdalen. NB! Lavoppløst mobilbilde. Foto: Helitrans / NTB scanpix

Ikke kontroll over skogbrann i Nord-Trøndelag

Store brannmannskaper og helikoptre jobber med slukke brannen i Fosnes kommune i Nord-Trøndelag. To andre branner herjer også i Namdalen.

Politiet fikk først flere meldinger om røykutvikling i terrenget. Ved 13-tiden var brannen lokalisert til Mjøsundvatnet i Fosnes og brannmannskaper på vei.

– Det er brannhelikopter på vei til stedet. Brannområdet er ganske stort, rundt 600 ganger 400 meter, opplyser Ola Marius Haugen ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag til NTB.

Det er ikke fare for folk eller hus, opplyser vaktlederen.

To fronter

Helitrans har fått i oppdrag av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å stille med to helikoptre, skriver Adresseavisen.

– Brannen ved Mjøsundvatnet har to fronter. Fronten i sør vil brenne ut selv, mens den kritiske fronten går nordover. På nordsiden er det fare for at brannen skal spre seg videre nordover mot større skogområder. Men vi begynner å få kontroll, sier pilot Einar Viken i Helitrans til avisa.

Sivilforsvaret bistår i slukkingen, og brannvesenet har bedt om assistanse fra Røde Kors, samt flere brannmannskaper fra enhetene Salsbruket, Høylandet og Kolvereid.

OBS-varsel

Lørdag kveld blusset det opp igjen i en brann i Namsos, og slukkingen fortsatte utover søndagen, forteller operasjonsleder Stig Runde Sagen til NTB.

Brannvesenet hadde søndag kveld fått kontroll over skogbrannen ved Rokkvatnet, ikke langt fra Kolvereid, melder Namdalsavisa. Også der har et helikopter bidratt i slukkingen.

Meteorologisk institutt sendte før helgen ut OBS-varsel for lokal stor skogbrannfare i Nord-Trøndelag, Helgeland, Salten og Ofoten.

Flere politidistrikter og brannvesen har innført forbud mot åpen ild utendørs.