Kontraktsignering på Papirbredden, fra venstre Regiondirektør Stor-Oslo i Entra Mona Aarebrot, administrerende direktør i Husbanken Bård Øistensen og daglig leder i Drammen Eiendom KF Paul Røland. Foto: Drammen kommune.

Husbanken flytter til Papirbredden 3 i Drammen

Husbanken har inngått leiekontrakt med Papirbredden Eiendom.

- Vi gleder oss til å ønske Husbanken velkommen. Bygget vil utgjøre selve midtpunktet i bydelen, sier Mona Aarbrot, regiondirektør Stor-Oslo i Entra.

Husbankens har hatt sitt hovedkontor i Drammen i nærmere 10 år, og funnet seg godt til rette i byen. Nå er de altså på flyttefot. Papirbredden 3 vil bli et av Drammens mest profilerte kontorbygg, med vekt på å tilby gode varige verdier for både de som flytter inn som leietakere og byen Drammen.

- Papirbredden Eiendom kunne tilby lokaler som passer Husbankens behov godt, med beliggenhet i et interessant område. I tillegg var det viktig for vår beslutning at Papirbredden 3 er et FutureBuilt-prosjekt med meget gode miljøkvaliteter, sier administrerende direktør Bård Øistensen i Husbanken.

Nybygget Papirbredden 3 vil være en del av Papirbredden kunnskapspark og ligge sentralt i den nye bydelen Grønland. Det er planlagt gode og lyse fellesarealer i første etasje og lagt opp til utadrettet virksomhet mot torget. I tillegg blir det seks kontoretasjer og en takterrasse. Papirbredden Eiendom eies av eiendomsselskapet Entra (60 prosent) og Drammen kommune (40 prosent.)

- Det er svært positivt for Drammen at vi nå får Husbanken inn på Papirbredden. Husbanken vil være med på å styrke det allerede gode og nyskapende miljøet som vi, gjennom kommunens og Entras samarbeid i Papirbredden Eiendom, har klart å utvikle i bydelen Grønland, sier ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen.

- Vi er glade for å kunne ønske Husbanken velkommen til Papirbredden, og gleder oss veldig til å realisere nybygget. Nå ser vi etter flere leietakere som ønsker å flytte inn i de nye lyse arealene, sier Aarebrot i Entra.

Papirbredden 3 er det første eiendomsprosjektet i Norge som helt fra start har vært prosjektert etter FutureBuilts kvalitetskriterier. Nabobygget, Papirbredden 2, er et passivhus energiklasse A, og ambisjonen er å videreføre dette byggets kvaliteter til Papirbredden 3.

Strøm Gundersen, eid av AF Gruppen, er valgt som entreprenør for oppføringen av kontorbygget. Byggearbeidene starter til høsten, og ferdigstillelse vil etter planen være i 2015.

Papirbredden 2 har tidligere vunnet Drammen kommunes byggeskikkpris, ble kåret til årets bygg i 2012 og var nominert til Cityprisen i 2014.