Ida Hjeltnes er ansatt som boligprosjektleder i Norsk Eiendom. Foto: Norsk Eiendom/Andreas Bergmann
Ida Hjeltnes er ansatt som boligprosjektleder i Norsk Eiendom. Foto: Norsk Eiendom/Andreas Bergmann

Hun er ny boligprosjektleder i Norsk Eiendom

Norsk Eiendom har ansatt Ida Hjeltnes som boligprosjektleder.

– Vi skal bidra til å profesjonalisere boligutleiemarkedet, og er utrolig glad for å få med Ida på laget som prosjektleder, sier administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i en pressemelding fra Norsk Eiendom.

Hjeltnes kommer fra stillingen som politisk rådgiver på bolig- og byutviklingsfeltet for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Oslo.

I tillegg til flere års erfaring innenfor byutvikling har Hjeltnes vært politisk rådgiver på samferdsel- og miljøfeltet og for varaordføreren på Oslo Rådhus, og før det har hun jobbet som konsulent, heter det i pressemeldingen.

– Jeg ser frem til å bygge opp Norsk Eiendoms nysatsing på boligutleie, ved å få samlet de profesjonelle boligutleierne. Vi skal være en tydelig og konstruktiv stemme i boligpolitiske og regulatoriske spørsmål, og en seriøs samarbeidspartner i arbeidet med å få profesjonalisert boligutleiemarkedet. Sosial bærekraft vil være overgripende i dette arbeidet, sier Hjeltnes.

Styret i Norsk Eiendom bestemte seg nylig for å satse sterkere på boligutleiemarkedet og utvide sitt boligpolitiske arbeid.

– Det norske utleiemarkedet er av betydelig størrelse, men i motsetning til land som Sverige, Tyskland og Europa generelt, er andelen uprofesjonelle aktører høy i Norge. Det lave antallet profesjonelle vil kunne føre til manglende utvikling av beste praksis, standardisering og kvalitetsheving av boligene. Det vil Norsk Eiendom gjøre noe med, sier Hjeltnes, som begynner i stillingen 1. januar 2022.