ZX300-7 er en av modellene Hitachi nå presenterer i den nye 7-serien gravemaskiner. Foto: Hitachi.

Hitachi presenterer de første modellene i ny Zaxis 7-serie

De første modellene som kommer i Hitachis nye 7-serie gravemaskiner er ZX250-7, ZX300-7 og ZX350-7.

De første serie-7 maskinene vil ankomme Norge i løpet av våren 2020, skriver Nasta i en melding.

– Med ny og større hytte samt Trias III hydraulikksystem, vil den nye serien maskiner tilfredsstille flere førere og eiere. Nasta har vært en sterk bidragsyter i utviklingen og dermed er Skandinaviske krav til førermiljø og funksjonalitet ivaretatt. Vi gleder oss til å presentere modellene utover sommeren og har stort tillit til at de vil bli meget godt mottatt av både gode Hitachi kunder og nye kunder, sier salgssjef Lars Engmark i Nasta.

Ifølge meldingen fra Nasta tilbyr den nye serien steg-V kompatible maskinen med en forbedret brukeropplevelse takket være nytt design. Hitachi lover en drivstoffbesparelse på opptil 10 prosent sammenlignet med tidligere modeller.

– TRIAS III hydraulikksystem fra Hitachi sikrer at denne ytelsen kan oppnås i alle bruksområder, står det i meldingen.

Drivstoffeffektiviteten til Zaxis-7 gravemaskiner kan styres ved å bruke den nye ECO-måleren, som er godt synlig på en multifunksjons 8 tommers-monitor.

Hitachi lover også en førerhytte med forbedret komfort og kvalitet, samt mindre støy. Førerne vil også merke at det er hele 20 ​prosent mindre vibrasjoner i hytta sammenlignet med tidligere modeller.

– Nye funksjoner inkluderer at bevegelsen i setet og konsoll er synkronisert gir økt komfort for maskinfører. Den justerbare konsollhøyden har nå tre stillinger å velge mellom. Enkel betjening kommer fra den nye ergonomiske utformingen av konsollen og brytere. Den nye 8-tommers høyoppløselig skjermen med anti-gjenskinn gjør også menyen enklere å se, skriver Nasta i meldingen.

Hitachi Zaxis-7 er utstyrt med et kamerasystem som gir 270-graders fugleperspektivet rundt maskinen. Som maskinfører kan man velge mellom seks bildealternativer for å se miljøet rundt maskinen.

– Dette for å kontrollere egen sikkerhet, samt sikkerheten til dem rundt. Synlighet under vanskelige forhold forbedres også av nye LED-arbeidslys og en vindusvisker med økt funksjonsareal, skriver Nasta i meldingen.