Prosjekteringsleder Henrik Vågen, prosjektingeniør Hege Husby og personalsjef Ståle Sæther i Consto er til stede på BM-dagen ved bygg- og miljøteknikk på NTNU.

Hege (26) sikret seg jobb på BM-dagen i fjor - i år selger hun inn sin ferske arbeidsgiver til andre studenter

Nyutdannede Hege Husby møtte sin fremtidige arbeidsgiver Consto på BM-dagen ved NTNU i fjor. I år er hun en av de som skal rekruttere inn nye ingeniørtalenter til entreprenørbedriften.

Til sammen 50 bedrifter på tre ulike standområder er representert på Bygg- og miljødagen 2017 (BM-dagen) ved NTNU i Trondheim.

Arrangementet, som går av stabelen tirsdag, er blitt et effektivt rekrutteringssted for både bygg- og miljøteknikk-studenter og arbeidsgivere.

- Vi er her for å vise oss frem og for forhåpentligvis rekruttere de beste studentene til Consto. Innsalgspoenget vårt er at vi er veldig store, men likevel små. Vi har mange avdelinger over hele landet, de som jobber hos oss får et bredt spekter av ansvarsoppgaver og de får tidlig mye ansvar og mye læring, sier prosjekteringsleder Henrik Vågen i Consto til Byggeindustrien.

Entreprenørselskapet er selv et bevis på at møtene mellom studenter og arbeidsgivere har verdi for begge parter.

Rett i fast jobb

I fjor var Hege Husby en av studentene som snakket med potensielle arbeidsgivere på BM-dagen ved NTNU. I år er hun en av Constos medarbeidere som skal snakke med studenter om en fremtid i byggenæringen.

Fjorårets besøk på BM-dagen resulterte i ansettelse av blant andre Hege Husby som var ferdig utdannet fra NTNU i sommer.

Husby gikk i august rett inn i fast jobb som prosjektingeniør ved avdelingen i Trondheim.

- Jeg møtte Constos representanter på kveldsarrangementet på BM-dagen i fjor, og det ble på mange måter et uformelt jobbintervju som resulterte i fast jobb. Jeg trives veldig godt, sier Husby.

Hun ble kastet rett ut i tilbudsregning på Skjetlein videregående skole i Trondheim kommune, et prosjekt Consto senere vant.

- Nå har jeg fått være med videre i detaljprosjekteringen av skolen, og så er planen at jeg skal videre ut på prosjektet, sier Husby som innrømmer at det er spesielt å være tilbake på NTNU noen måneder etter hun selv gikk der for å hanke inn andre studenter til sin arbeidsgiver.

- Jeg kjenner jo noen av de som gikk på bygg- og miljøteknikk året under meg, så det føles skikkelig uvant, sier Husby.

Viktig rekrutteringsarbeid

For Consto er møtet med NTNU-studentene og andre studenter fra andre studiesteder viktig i rekrutteringarbeidet til selskapet.

- Vi tilby sommerjobber, hjelp til oppgaveskriving og vi tilbyr også å være veiledere for studenter som skal skrive master- eller bacheloroppgaver. Slik blir vi kjent med de beste kandidatene, sier personalsjef Ståle Sæther, som håper å gjenta suksessen fra i fjor.

- Det er ikke umulig at vi finner noen nye Consto-medarbeidere i dag. Vi har allerede fått Hege på plass, og vi har også ansatt to andre som hadde sommerjobb hos oss i år. Riktignok fra andre studiesteder enn NTNU, men prinsippet blir jo det samme, sier Ståle Sæther.