Statens vegvesen logo Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Har satt ny anleggsstart på Vålerengtunnelen

Rehabiliteringen av E6 Vålerengtunnelen i Oslo ble utsatt på ubestemt tid på grunn av koronaviruset, men nå er anleggsstart satt til 8. juni.

Det skriver Statens vegvesen i en epost sendt ut tirsdag denne uken.

11. mars i år varslet Vegvesenet om anleggsstart i E6 Vålerengtunnelen. Dagen etter kom beskjeden om nedstenging av landet på grunn av smittefaren for korona, og anleggsstart ble utsatt på ubestemt tid.

Nå er det klart at anleggsstart blir mandag 8. juni, skriver Vegvesenet.

Da stenges nordgående tunnelløp i Vålerengtunnelen, og løpet skal etter planen holdes stengt frem til slutten av oktober 2020. Deretter stenges sørgående løp frem til mars 2021, heter det i eposten.

Faseplanene som ble sendt ut 11. mars, gjelder fortsatt, skriver Vegvesenet, men da med en forsinkelse på mellom syv og åtte uker.

Arbeidene i Vålerengtunnelen omfatter forsterking av tunnelen i forbindelse med Bane NOR sitt prosjekt Kapasitetsøkning Brynsbakken, fjerning av gammel betong, forsterking av fjellet, tetting for vanninnsig og etablering av nytt tunneltak og nye vegger, samt bygging av nye tekniske bygg og ny renseløsning for vaskevann, oppgradering og etablering av rømningsveier, forbedring av brannbeskyttelse, reparering av skadd betong og utskifting av det elektriske anlegget.