Pierre Schmidt-Melbye. Foto: AFRY
Pierre Schmidt-Melbye. Foto: AFRY

Han vil løfte AFRYs bærekraftsarbeid

Pierre Schmidt-Melbye starter som fagleder for bærekraft innen samferdsel i AFRY.

Schmidt-Melbye kommer fra stillingen som forskningssjef ved avdeling for infrastruktur i SINTEF. Han har tidligere prosjektert bruer, vært prosjekteringsleder for samferdselsprosjekter, og vært avdelingsleder for Transportation i AFRY.

– Jeg har valgt å komme tilbake til AFRY fordi jeg ønsker å komme nærmere spaden igjen. I AFRY er det en rekke spennende muligheter, hvor man kan gjøre en forskjell. I tillegg er det et svært godt arbeidsmiljø, hvor man får jobbe sammen med dyktige kollegaer, sier Schmidt-Melbye i en pressemelding.

I sin nye rolle ønsker Schmidt-Melbye å i større grad integrere bærekraftstankegangen inn i arbeidsmetoder og prosjektgjennomføring. Ambisjonen er at AFRY skal identifisere de beste løsningene sett ut fra et bærekraftsperspektiv, og fremheve disse inn mot kunder og partnere.

– Vår målsetning innen bærekraft er å vise at AFRY får frem de beste og mest effektfulle bærekraftsløsningene, og at disse er lønnsomme. Løsningene skal være konkrete og de skal kunne gjennomføres – ikke bare være målsetninger, overordnede ambisjoner og vakre plansjer. Dette er noe Pierre vil bidra til i sin nye rolle, sier Anton Husøy, direktør transportation i AFRY i Norge.