Anders Waage Nilsen. Foto: COWI
Anders Waage Nilsen. Foto: COWI

Han blir COWIs første bærekraftsjef

Anders Waage Nilsen blir COWIs første bærekraftsjef i Norge.

Nilsen har tidligere vært med å starte flere selskaper, deriblant magasinet Fri Flyt og design- og teknologibyrået Netlife Bergen, sirkulærstartupen Carrot, og Norsk Karbonlagring som jobber med karbonfjerning. Han har også vært prosjektleder i Proptech Innovation.

– Vi må bygge om hele samfunnet, øke tilgangen til fornybar energi og få helt nye industrier til å lykkes i stor skala. Ingeniører trengs i alle disse rollene. Jeg vil være med å bidra til at fagområdene jobber enda tettere sammen. Bærekraftig utvikling krever tverrfaglighet, sier Nilsen i en pressemelding.

Administrerende direktør i COWI Birgit Farstad Larsen mener at Nilsens erfaring med startups og gründermiljøer blir et friskt pust i ingeniør- og rådgiverbransjen.

– Anders har betydelig erfaring med å utvikle innovative selskaper som leverer bærekraftige løsninger. En av hans styrker er å føre idé til handling. Han er også en utmerket kunnskapsformidler, som vil bidra til å synliggjøre rådgivernes rolle og verdi i den grønne omstillingen, sier Larsen i samme melding.