- Det ble en hard tur fredag, men opplevelsen var veldig fin, sier BNL-styreleder Jan Halstensen, som har lagt ned en solid jobb i Birkenoppladningen (foto: Jørn Hindklev).

Halstensen fullførte Fredagsbirken med stil

Selv om mange slet med det dårlige skiføret under Fredagsbirken, fikk BNL-styreleder Jan Halstensen en god opplevelse og gjennomførte med stil.

− Været var ikke det beste og mange mente at føret heller ikke var særlig bra. Dette var min første erfaring med ski-Birken og jeg hadde faktisk gode ski. Mitt første Birkebeinerrenn ble en fin opplevelse totalt sett, sier Halstensen.

Han gikk Fredagsbirken på 5.58. Det er en sterk prestasjon under krevende forhold.

− I fjor høst syklet jeg Fredagsbirken på sykkel for første gang. Jeg var nok mer sliten den gang, men da ble jeg peset av Norcem-direktør Gunnar Sivertsen hele vegen. Nå gikk jeg for meg selv, humrer han.

− Og moralen er?

− Begge deler fungerer. Det viktigste for meg er at jeg klarte å fullføre, sier han.

Halstensen forteller at han satte seg mål om å fullføre Fredagsbirken på ski etter syklingen i fjor høst. Det har blitt mange skiturer på BNL-styrelederen i løpet av vinteren. Temmelig nøyaktig 36 turer.

− Treningen har vært fin både for det fysiske og for hodet. Trening skaper velvære, sier han.

Derfor synes han det også er hyggelig å registrere at det er kun godord å registrere om Birken-opplegget til Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien.

− De arrangementsansvarlige fra de tre ulike miljøene skal ha en honnør for arbeidet som legges ned, sier han.

Selv om det for Birkebeinerrennet 2015 har vært en dupp i antall påmeldte, registrer Halstensen at interessen for Birkenarrangementene er stor i byggenæringen.

− En rekke bedrifter og miljøer skaper treningsmiljøer med Birken som mål. Bedriftene fokuserer på helsen til den enkelte, men skaper også en flott kultur. Det resulterer også i en mer sammensveiset gjeng. Det er en rekke positive effekter for bedriftene som bruker Birkenarrangementene bevisst, sier han.