Lønnås Helsehus og Rehabilitering skal oppgraderes for 77 millioner kroner. HAB Construction har fått oppdraget av Bærum kommune. Foto: HAB Construction.
Lønnås Helsehus og Rehabilitering skal oppgraderes for 77 millioner kroner. HAB Construction har fått oppdraget av Bærum kommune. Foto: HAB Construction.

HAB Construction med kontrakt på helsehus i Bærum

HAB Construction har blitt tildelt kontrakt for rehabilitering av Lønnås Helsehus og Rehabilitering, til en verdi av 77 millioner kroner. Bærum kommune er byggherre.

Kontrakten innebærer, ifølge en pressemelding fra selskapet, en omfattende teknisk oppgradering. Det elektriske anlegget vil få en oppgradering, det vil bli installert nytt sprinkleranlegg, sanitæranleggene i beboerrom vil bli oppgradert, og varmeanlegget vil bli forbedret. Det vil også bli etabert et nytt kjøleteknisk rom med kjølebatteri.

Administrerende direktør i HAB Construction kommenterer tildelingen av kontrakten slik:

– Vi er svært begeistret for å ha blitt tildelt kontrakten for rehabilitering av Lønnås Helsehus og Rehabilitering. Dette prosjektet representerer en viktig mulighet for oss til å bidra til å forbedre helsetjenestene i Bærum kommune. Vi er forpliktet til å levere en teknisk oppgradering av høyeste kvalitet og skape et moderne og funksjonelt miljø for beboerne, sier han i pressemeldingen.

Lønnås Helsehus og Rehabilitering ligger på Hosle i Bærum, og ifølge Bærum kommunes nettsider ble det først etablert som Lønnås bo- og behandlingssenter i 1990. Senere skriftet det havn til Lønnås Sykehjem og rehabilitering, og nå til slutt til Lønnås Helsehus og Rehabilitering. Helsehuset har flere avdelinger, med korttidsplasser, dagsenter og rehabiliteringsplasser.

Jesper Fog Hansen, prosjektleder i Bærum kommune Eiendom, opplyser til Byggeindustrien at kontrakten ikke er undertegnet enda, og at dette først vil kunne skje etter politisk behandling i oktober/ november. Tildelingen er med forbehold om utfallet av denne behandlingen.

I en tidligere versjon av denne saken skrev vi at arbeidene vil starte i august 2023 og pågå i omtrent ett år. Dette ble rettet 23/6 klokka 09.48. Presiseringen fra Bærum kommune er også lagt til.