H.C. Thaugland 100 år

Entreprenørfavoritten H.C. Thauglands Trælastforretning i Oslo fyller 100 år søndag 10. mars. Hele denne uka feirer jubilanten seg selv.

10. mars 1913 startet Hans Christian Thaugland trelastforetningen som fikk navnet hans.

53-åringen hadde jobbet som høvlemester siden han fylte 20 år, og hadde spart seg opp nok startkapital takket være en verdifull patent på en treullmaskin.

I begynnelsen var det snekkerfuru som var spesialiteten, men etter som årene gikk, og generasjon etter generasjon tok føringen i den tradisjonsrike familiebedriften, etablerte bedriften seg som ledende på listverk, med et stort mangfold profiler.

–  Listverk er fremdeles noe vi er veldig gode på, og det er nok ingen som kan måle seg mot oss der, forteller daglig leder Thomas Berger.

Berger er femte generasjon etter grunnlegger og forfar H.C. Thaugland, og styrer i dag bedriften sammen med tremenning og styreleder Christian Holtedahl Bakke.

Lokalene i Calmeyersgate i Oslo, hvor tippoldefaren startet eventyret, ble solgt i 2007, og i dag driver bedriften ut fra utsalgssteder på Storo og Abildsø, og disponerer også et utkjøringssted i Bjørndalen.

I neste nummer av Byggeindustrien, som kommer 21. mars, kan du lese mer om historien, menneskene og bedriften H.C. Thauglands Trælastforretning.

 

I mellomtiden kan du se de ansattes egen hyllest til 100-åringen her.