Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste, viser skattelistene. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste, viser skattelistene. Foto: Gitte Paulsbo / NTB

Gustav Witzøe fortsatt rikest i Norge – formueshopp på 33 prosent

Laksebaron Gustav Magnar Witzøe (30 år) er fortsatt Norges rikeste menneske og hadde i fjor en formue på 26,5 milliarder kroner, viser skattelistene.

Det er et betydelig formueshopp fra året før, da Salmar-eieren og laksearvingen var verdt 19,8 milliarder kroner. Witzøe var registrert med en inntekt på 2,4 millioner i fjor og betalte 292,5 millioner i skatt, melder E24.

Bak ham på lista følger Rema-gründer Odd Reitan med en formue på 7,8 milliarder og oljefondssjef Nicolai Tangen med 7,6 milliarder.

Deretter følger Andresen-søstrene Alexandra Gamlemshaug Andresen (7,3 milliarder) og Katharina Gamlemshaug Andresen (7,2 milliarder).

På topp 10-lista er det tre kvinner og sju menn.

Witzøe betalte klart mest skatt i Norge i fjor. På andreplass følger Ranveig Bergstøl som betalte 152 millioner i skatt etter salget av emballasjeprodusenten Jackon, mens Alexandra Gamlemshaug Andresen betalte tredje mest til fellesskapet med 128,9 millioner.

Kjell Inge Røkke tjente mest i Norge i fjor. Han dro inn 410,8 millioner kroner og betalte 77,8 millioner i skatt. Røkke er bokført med en formue på 0 kroner.