Campus Ullevål vil være et senter for forskning og innovasjon innen klima, energi og miljøfag. Illustrasjon: SJ Arkitekter
Campus Ullevål vil være et senter for forskning og innovasjon innen klima, energi og miljøfag. Illustrasjon: SJ Arkitekter

Grønt lys for Campus Ullevål

Bystyret i Oslo sier ja til detaljreguleringsplanen for Campus Ullevål.

Det skriver byggherre Norges Geotekniske Institutt (NGI) i en pressemelding torsdag.

Campus Ullevål blir et av de første utviklingsprosjektene i Oslo Science City, og NGI er en av de første aktørene som blir en del av campus.

– Campus Ullevål vil bli et kraftsenter for innovasjon, en arena for samarbeid og deling, og et svært viktig bidrag til innovasjonsdistriktet Oslo Science City, sier administrerende direktør Lars Andresen i NGI i pressemeldingen.

– Klima, energi og miljø er et sentralt satsingsområde for Oslo Science City. Det er gledelig at NGI nå kan realisere sine ambisiøse planer for Campus Ullevål. Dette blir et viktig bidrag til utviklingen av et internasjonalt ledende innovasjonsdistrikt midt i Oslo, kommenterer administrerende direktør i Oslo Science City, Christine Wergeland Sørbye.

Nybygget i Sognsveien 72 skal, ifølge pressemeldingen, bli et senter for forskning og innovasjon innenfor klima, energi, miljø og geofag, med plass til 1.500 arbeidsplasser.

Med Campus Ullevål blir dagens parkeringsplass og bygg erstattet med torg, møteplasser og et Campusbygg på omtrent 38.000 kvadratmeter i bruksareal. Bygget vil få tre høyder. Det høyeste bygget vil bli 41,8 meter, de andre blir vesentlig lavere, heter det i pressemeldingen.

Rivningen av dagens NGI-bygg vil starte til sommeren, og utbyggerne tror Campus Ullevål vil stå ferdig om cirka tre år.