NGIs lokaler ved Ullevål Stadion i Oslo skal transformeres til en ny campus. Satelittfoto: Google Earth

NGI planlegger forsknings- og næringslivscampus på Ullevål

NGI (Norges Geotekniske Institutt) planlegger å bygge en forsknings- og næringslivscampus på sin nåværende kontoreiendom ved Ullevål Stadion i Oslo.

Det skriver NGI i en pressemelding fredag.

Prosjektet i Sognsveien 72 i Oslo heter Campus Ullevål, og NGI ønsker at det skal være en sentral campus i Oslo Science City.

– Campus Ullevål vil samle NGI Oslo i moderne lokaler egnet for samarbeid om forskning og innovasjon, og også bidra til å realisere innovasjonsdisktriktet Oslo Science City. Samtidig vil dette løfte og forsterke trafikknutepunktet ved Ullevål stadion, sier administrerende direktør Lars Andresen i NGI.

Bygget er tenkt å tilrettelegge for forskning og kunnskapsintensiv næringsvirksomhet, samt å bidra til området med butikker, kafeer, restauranter og et aktivt bilfritt torg på bakkeplan.

– Dagens NGI-bygg er fra 1966. Bygget møter dessverre ikke NGIs behov for et lokale som fremmer forskning og utvikling. Vi har vokst oss ut av bygningen, og har behov for et bygg som gjør NGI i stand til å møte fremtiden, sier Andresen i pressemeldingen.

NGI har besluttet at bygget skal ha en sterk miljø- og teknologiprofil, skriver instituttet i meldingen.

– På tomta, som NGI eier, har vi store lagerkontainere og maskiner stående. Mye av tomta brukes i dag også til parkeringsplass. Vi ønsker å bedre utnytte tomten, legge parkering under bakken og utvikle et torg til glede for hele bydelen, sier Siri Steinbakk, administrerende direktør for prosjektet Campus Ullevål og NGIs prosjektdirektør.