Gransker hundrevis av byggesaker etter korrupsjonssiktelse

Drammen kommune startet nå både intern og ekstern granskning av hundrevis av byggesaker etter at saksbehandler i byggesaksavdelingen er siktet for grov korrupsjon.

Mandag ble det kjent at en byggesaksbehandler i Drammen kommune var siktet for korrupsjon i et 30-talls byggesaker som politiet gransker. Nå sjekker kommunen om det gjelder flere byggetillatelser.

- Ja, vi har allerede sett på et par hundre saker, og det er fremdeles et stort antall saker vi må granske. Vi snakker om mange hundre totalt, sier rådmann Osmund Kaldheim i Drammen kommune til NRK.

Politiet ser både på små og store ombygginger samt nybygg, og rådmannen sier til NRK at det kan bli aktuelt å rive enkelte påbygg som har blitt godkjent.

Drammen kommune setter både i gang en intern granskning på hva som har skjedd, og lar kommunerevisjonen foreta en ekstern granskning. De lover derimot at dette i minst mulig grad skal gå ut over byggesaksbehandlingen i kommunen, og varsler at de vil ansette flere byggesaksbehandlere for å hindre forsinkelser.