Peik Næsje (t.v.) og Dennis Banelind. Foto: Glava
Peik Næsje (t.v.) og Dennis Banelind. Foto: Glava

Glava ansetter to nye direktører

Glava ansetter nå to nye direktører innen digitalisering og bærekraft gjennom Peik Næsje og Dennis Banelind.

– Bærekraft og digitalisering er to av de viktigste fokusområdene både for oss og resten av bransjen. De to områdene er viktige hver for seg, men er til dels også sammenhengende. Som en stor aktør i norsk byggenæring ønsker vi å gå foran, ta ansvar og bane vei. Dette blir tydeliggjort med de to direktørene vi nå får på plass, sier Lars Gaustad, administrerende direktør i Glava, i en pressemelding.

Peik Næsje er ansatt som ny bærekraftdirektør. Næsje har tidligere hatt flere lederstillinger i Glava, hvor han har jobbet i tolv år.

– Hans brede erfaring har gitt ham god kjennskap til drift og produksjon, på tvers av merkevarene i Glava-familien. Han trer nå inn i den nyopprettede direktørstillingen, skriver selskapet.

– Glava har lang tradisjon for å fokusere på energisparing og effektive løsninger. Det er derfor en naturlig videreføring at vi ønsker å være beste partner for alle som produserer bærekraftige bygg, enten det skal bygges nytt eller rehabiliteres. Som ledende byggevareleverandør er dette en del av vårt samfunnsansvar, og jeg gleder meg til å bidra i arbeidet for dette fremover, sier Næsje i meldingen.

Dennis Banelind er på sin side ansatt i stillingen som direktør for digital utvikling og IT. Han kommer fra stillingen som senior digital forretningsrådgiver hos Tellmann Executive Advisors.

– Der jobbet han med en rekke oppgaver innen teknologi, IT-drift og digitalisering. Banelind er utdannet dataingeniør og er en erfaren leder. Han vil i direktørstillingen ha ansvar for Glavas teknologiske og digitale strategi, skriver selskapet.

– Glava er allerede en sterkt merkevare hvor kunden og bærekraft står i forsetet. Byggenæringen er kun i startfasen med å ta ut gevinster ved digitalisering, og potensialet er stort. I videreutviklingen er teknologi og digitalisering viktige brikker. Dette er en spennende reise jeg ønsker å være med på, sier Banelind.