Prisrekord på fritids-eiendom på Nordmøre

En av de første dagene blir det trolig satt ny nordmørsk prisrekord når en 220 mål stor fritidseiendom på Averøy blir solgt for drøyt 4 millioner kroner, skriver Tidens Krav.

 

Dette bekrefter eiendomsmegler Rune Johansen i KBBL eiendomsmegling. Det er han som forestår salget. Han sitter også med de to forrige prisrekordene som lyder på 3,5 og 3,1 millioner kroner for Sandværet og Jøa på Smøla.

Jøa med et areal på 1.880 dekar, er trolig den største fritidseiendommen som er blitt solgt på Nordmøre, i alle fall i nyere tid.

Sandværet med sine 40 holmer, er størrelsesmessig mer sammenlignbar med eiendommen som nå blir solgt i Averøy.

Johansen vil ikke oppgi navn på kjøperen som nå er i ferd med å sikre seg eiendommen Kråknakken mellom Øksenvågen og Sveggen, men sier det er en person bosatt i Oslo-området.

Vedkommende har for øvrig røtter på Nordmøre, noe som nok har medvirket til at det snart trolig blir inngått en kjøpsavtale.

Da eiendommen første gang ble lagt ut for salg, lå prisen på 4,9 millioner kroner. Avtalen som nå blir inngått, ligger etter all sannsynlighet noen hundre tusen lavere.

For dette beløpet får kjøperen rundt én kilometer med strandlinje med egen badekulp, beliggende helt ute i havgapet, rett nordøst for innseilingen til Sveggen.

På den 220 dekar store eiendommen er det en 122 kvadratmeter stor hytte med innlagt vann og strøm, samt et vinterisolert anneks med fire sengeplasser og et redskapshus og båthus samt egen brygge.

Atkomsten til eiendommen er imidlertid ikke den enkleste, det går ikke vei fram til bygningene. Kjøperen må belage seg på en ti minutters spasertur med oppakning når skjærgårdsidyllen skal nytes. Et annet alternativ er å benytte båt og legge til ved egen brygge.

Rune Johansen oppgir at han har hatt henvendelser fra til sammen mellom 50 og 60 interesserte kjøpere.

Det er aksjeselskapet Kråknakken AS som står som selger av eiendommen. Kjøperen overtar med andre ord dette aksjeselskapet gjennom kjøpet. Kråknakken AS eies av Reidar Vårdal og Alfred Georg Nordvik med 50 prosent hver. Ifølge eiendomsmegler Johansen kjøpte de aksjeselskapet, og dermed også eiendommen, for om lag ni måneder siden.