Mr. Yoshihiro Kobayashi, produktsjef for Komatsus hybridsatsing i Europa, var tidligere i dag på besøk hos Cramo i Oslo under presentasjonen av deres nye hybridgraver Komatsu HB215LC.

Feiret ny hybridgraver med japansk besøk

Cramo har en sterk miljøprofil, og hadde tidligere i dag en av de japanske Komatsu-sjefene på besøk iforbindelse med deres nye hybridgravemaskin.

Den hydrauliske hybridgravemaskinen HB215LC har en videreutvikling av Komatsus hybridsystem, og representer nå tredje generasjon hybridteknologi fra den japanske fabrikken. Tidligere i dag presenterte Cramo sin splitter nye maskin – med besøk av Mr. Kobayashi, produktsjef for Komatsus hybridsatsing i Europa.

–Vårt hovedmål er kundenes tilfredshet, og hybrid-kunder er topp prioritert hos Komatsu. Vi har et spesialteam i Europa som stiller med support straks dersom det skulle skje noe med maskinene, sier Kobayashi.

Slitesterke hybridkomponenter

Komatsu HB215LC er 23-tonner med pålitelige og slitesterke hybridkomponenter. Maskinen er utstyrt med elektrisk sving for å fange opp og regenerere energi. Den har fått ny motor og hydraulikkpumpestyring, noe som har bidratt til en gjennomsnittlig drivstoffreduksjon på hele 20 prosent. Siste generasjon HB215 LC tilfredsstiller for øvrig Steg 3 B.

Høyeste sikkerhetsstandard

Maskinen har høyeste sikkerhetsstandard med blant annet veltesikker hytte (ROPS) som imøtekommer ISO 12117-2:2008. Den har lavtmontert ryggekamera som standard, og sidemontert kamera som ekstrautstyr – noe som sørger for optimal sikkerhet på arbeidsplassen. Den er videre utstyrt med rasbeskyttelse (FOPS), ekstra arbeidslys og vindusvisker på nedre frontrute som ekstrautstyr.

Bedre stabilitet

Hybridgraveren har også fått bedre stabilitet, og den er ideell til høyproduktiv masseforflytting. Den har seks arbeidsfunksjoner, økt brytekraft og innebygd allsidighet.

Komforten er det heller ingen ting å utsette på. Bred og rommelig førerhytte med en støy- og viberasjonssvak konstruksjon. Førerhytta har dessuten overtrykk, en stor og bred TFT-monitor og gravespaker med brytere for proporsjonalstyring av redskaper.