Den første Entreprenørdagen finner sted på Scandic Havet i Bodø 2. juni. (Foto: Anne-Beth Jensen)

Entreprenørene samles i Bodø

Entreprenørene setter rekruttering og kompetanse i fokus når Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) inviterer til den første Entreprenørdagen.

Samlingen finner sted i Bodø 2. juni.

Kari Sandberg. (Foto: Kjetil Ekkeren)

Det er første gang EBA arrangerer Entreprenørdagen, som er en videreføring av generalforsamlingene i foreningen.

– Vi er godt fornøyde med programmet som er satt opp, og ser fem til å møte medlemsbedriftene i Bodø, sier adm. dir. Kari Sandberg i EBA. Det er ventet at over 100 personer deltar på arrangementet.

– Dette blir vår første samling etter omleggingen og rebrandingen av arrangementet, og det blir en god start. Planen er at arrangementet skal bli større i årene fremover, legger Sandberg til.

Deltakerne på samlingen får blant annet møte statssekretær Birgitte Jordahl i Kunnskapsdepartementet som retter søkelyset mot rekruttering og kvalifisering av yrkesfaglærere. Konsernsjef Arne Giske i Veidekke skal snakke om hvor avgjørende tilgangen på riktig kompetanse er for at de skal lykkes, og lykkes de?

– Veidekke og Arne Giske går virkelig foran når det gjelder bruk av egne ansatte, og vi gleder oss til å høre hans tanker rundt denne tematikken, legger Sandberg til.

Frontfigur Bjarne Brøndbo i DDE stiller seg spørsmålet om det er mulig å ha et lykkelig liv uten mastergrad?

– Vi har også vært så heldige å få to NTNU-studenter til å se på næringen fra studentenes perspektiv, og vi får høre hvilke forventninger de til har til næringen. Det blir et spennende innslag, sier Sandberg.