Illustrasjonsfoto: Elko
Illustrasjonsfoto: Elko

Elkos smarthjemprodukter blir kompatible med åpen smarthjemstandard

Smarthjemproduktene fra elektromateriell-leverandøren Elko blir kompatible med den nye, åpne smarthjemstandarden Matter.

Det skriver Elko i en pressemelding.

– Vi vil selvfølgelig sørge for at både eksisterende og fremtidige smarthjemprodukter fra oss skal virke sømløst med det som ser ut til å bli fremtidens smarthjemstandard, sier markedssjef Camilla Sjuve i Elko.

Selskapet lanserte smarthjemsystemet ELKO Smart i 2020 med en rekke ulike smarthjemkomponenter. I mai i år ble produktporteføljen utvidet, skriver Elko i pressemeldingen.

Elko Smart er bygget på smarthjemprotokollen Zigbee 3.0. Frem til nå har Elko kun støttet egne produkter i egen SmartHUB.

– I ELKO tror vi på at det er fleksibilitet og enkelhet for brukeren som vil gjøre at smarthjem blir allemannseie i Norge. Derfor er det også helt naturlig for oss at Elko Smart skal støtte Matter. Det er viktig for oss å forsikre kundene våre om at dersom man velger et Elko Smarthjem i dag, vil dette være en fremtidssikker løsning full av muligheter, sier Sjuve.

Matter-standarden er et resultat av et samarbeid mellom en rekke teknologiselskaper, formalisert gjennom alliansen Connectivity Standard Alliance (CSA), som tidligere hadde navnet Zigbee Alliance. Teknologigiganter som Apple, Google, Amazon, Samsung og Schneider Electric har stått i spissen for samarbeidet. Elko er et heleid datterselskap av sistnevnte.