E.A. Smith vokser kraftig

Trond R. Reinertsen har fått bra skikk på sitt byggevarekonsern Smith-gruppen som opplevde kraftig vekst i fjor både i volum og resultat. 

Omsetningen økte med 46 prosent til nærmere 3,28 milliarder kroner, mens resultatet før skatt forbedret seg med hele 58 prosent til 126,8 millioner som gir en resultatmargin på nærmere 3,9 prosent.

– Vekst skal det bli i år også, men det vil bli en utflating i markedet, kommenterer en fornøyd konsernsjef Trond R. Reinertsen i E.A. Smith konsern overfor Adresseavisen.

Reinertsen opplyser at halvparten av omsetningsveksten skyldes oppkjøp av virksomheter som i fjor særlig knyttet seg til to bedrifter i Vestfold. Resten skyldes organisk vekst i så vel byggevarekjeden Bygger’n som husleverandøren HIBA og leverandøren Smith Stål.

Tidlig på sommeren i år åpner Bygger’n byggevarehus i den eksisterende Smith-avdelingen på Forus utenfor Stavanger. Og på slutten av året blir det åpning av nytt byggevarehus i Oppgård sør for Oslo.

I 2009 er det klart for nye Bygger’n-anlegg i Porsgrunn og Sandefjord samtidig som det vil bli reist et mindre byggevarehus vis a vis Rema på Stavset på hjemmebanen Trondheim.