Det gamle industriområdet på Rosenholm skal bli en ny OBOS-bydel med nærmere 2000 boliger. Foto: Nyebilder.no
Det gamle industriområdet på Rosenholm skal bli en ny OBOS-bydel med nærmere 2000 boliger. Foto: Nyebilder.no

Disse konkurrerer om OBOS nye bydel

Asplan Viak, A-lab, Ghillardi + Hellsten Arkitekter, Norconsult og Rodeo arkitekter har fått i oppdrag å utvikle hvert sitt forslag til hvordan OBOS nye storprosjekt på Rosenholm sør i Oslo skal bli.

Det nye byutviklingsområdet ligger rett ved Rosenholm stasjon, en kort togtur fra Oslo S. Her skal dagens industribebyggelse forvandles til et helt nytt nabolag for mellom 4.000 og 5.000 mennesker, med nye arbeidsplasser, uteområder og tjeneste- og kulturtilbud. I høst starter planleggingen av det nye byområdet, og det vil trolig ta 6-7 år før de første beboerne kan flytte inn, skriver OBOS i en pressemelding.

– Endelig er vi i gang. Nå skal vi i tett dialog med OBOS-medlemmer i Oslo Sør og Nordre Follo, naboer, politikere og planmyndigheter for å skape et bærekraftig nabolag med høye arkitektoniske kvaliteter. Vi ønsker at nye Rosenholm skal bli et attraktivt område med store og små møteplasser, butikker, spisesteder og kulturtilbud, sier prosjektleder Mario Vahos i OBOS i meldingen.

Forslagene fra arkitektene vil bli utstilt slik at alle som vil kan komme med innspill til forslagene.

– Vi håper og tror dette vil skape engasjement, slik at vi kan få til en god samtale om hvordan vi best mulig kan utvikle nye Rosenholm til å bli et attraktiv, grønt og urbant nabolag. Nøkkelen til suksess for dette området, er å få til gode og åpne samarbeidsprosesser, sier Vahos.