Nybyen Økern skal etter planen stå klar sommeren 2019 og er utført i samarbeid mellom BetonmastHæhre Bolig AS og Selvaag Bolig, som er byggherre.

Derbigum leverer grønt tak til Nybyen Økern

Bygningsmassen på Nybyen Økern får et grønt preg med sedumtak og parkanlegg.

Ifølge en pressemelding er det Derbigum, som er en leverandør av bærekraftige takbelegg og membraner, som leverer grønt sedumtak til boligprosjektet Nybyen Økern i Oslo. Prosjektet forventer å stå klart sommeren 2019 og skal bli en moderne bydel i forandring.

Bygningsmassen får et grønt preg med sedumtak og parkanlegg. Husene ligger solrikt og rundt et grønt gårdstun. Det er kort gange til T-bane og det som skal bli nye Økern sentrum. Samlet vil dette endre områdets karakter og gjøre det til et attraktivt boligområde.

Miljøvennlig takmembran

Nybyen Økern er utført i samarbeid med BetonmastHæhre Bolig AS og byggherre er Selvaag Bolig. Taktekkerfirmaet, Tecta Tak AS, legger cirka 4500 m2 tak med to lag Derbigum SP AR asfalt rotbestandig takbelegg, forberedt for Sedum.

- Fordelen ved å bruke Derbigum SP AR er at takmembranen er både bra for plante- og dyrelivet og gir omgivelsene et estetisk preg. Takbelegget er rotbestandig med dobbel armering og det sikrer et bekymringsfritt tak, sier administrerende direktør Bengt Løkke i Derbigum.

Et godt samarbeid løfter kompetanse

Nybyen Økern-prosjektet utmerker seg innen teambyggende tiltak som bidrar til et godt arbeidsmiljø og prosjektgjennomføring. Entreprenøren BetonmastHæhre vant Årets Team 2018 for prosjektet Nybyen Økern. Formålet med prisen er å synliggjøre det gode arbeidet som hver dag utføres i Entreprenørforeningens Bygg og Anleggs (EBA) medlemsbedrifter. Prisen ble delt ut av EBA og i juryens begrunnelse heter det blant annet:

- Vinneren av Årets Team er den som i størst grad har gjort en ekstraordinær innsats med bakgrunn i konkurransens kriterier. Spesielt med tydelig fokus på det å lykkes som team, og et bevisst og målrettet fokus på arbeidsmiljø.

Prosjektleder i Betonmast, Håvard Henriksen, understreker hvor viktige roller taktekkerfirmaet Tecta Tak og leverandøren Derbigum spiller i prosjektet:

- Tecta Tak er det beste tekkerfirmaet jeg har samarbeidet med de årene jeg har jobbet i denne bransjen. Vi valgte å samarbeide med Tecta Tak og Derbigum på grunn av riktig pris, miljøvennlige produkter, og ikke minst gode referanser på nøkkelpersoner. De er løsningsorienterte, profesjonelle og har fokus på kvalitet.

Bengt Løkke forteller at han er glad for samarbeidet og at deres løsninger lever opp til forventningene:

- Vi er glade for å kunne bidra til et fremtidsrettet boligprosjekt som Nybyen Økern med våre miljøvennlige og estetiske tak.