Vespa og Humla.

- Delingsøkonomi brer om seg i eiendomsbransjen

– Vi tror møterom på deling er noe av disrupsjonen vi vil se innenfor eiendom, sier Roar Smelhus.

Smelhus er markedsdirektør i Hjellnes Consult, som er norsk samarbeidspartner for Gaest.com, som har satt deling i system i Danmark ved å tilby møterom via en digital delingsplattform.

– Dette fungerer veldig bra med over 700 møterom, så vi har som mål å tilby dette i de store byene i Norge, sier Smelhus. Gaest.com beskriver seg selv som Airbnb for møterom. De leier ut lokaler på timebasis og tar mellom 10 og 20 prosent av omsetningen i kommisjon.

- Vi samler fortiden møterom i Oslo, nå gjelder det å skalere i det tempo Gaest har som ambisjon, sier Smelhus

- Torsdag arrangerer vi et event hos Oslo Works og på Vespa og Humla som begge deler møterom i plattformen. Vi ønsker vise frem mangfold i type møterom, sier Smelhus. Han skal selv holde innlegg under den faglige delen av eventet som initiativtaker til samarbeidet med Gaest. Han er bestemt på at dette er en utvikling eiendomsutviklere må forholde seg til fremover. Andre talere er blant andre Casper Bock som er salgssjef for Gaest i Aarhus og Jørund Kjøsnes fra Signal arkitekter.

Ideen om å utnytte lokaler som står tomme deler av døgnet er ikke ny.

– Gull i nabolaget er et begrep vi bruker mye i Danmark. Der har vi blant annet jobbet med skoler, arenaer som kan huse mye mer enn undervisning, poengterer Jørund Kjøsnes, direktør i Signal Arkitekter.