<p>SVANEMERKET: Danske Royal Træ bruker skandinavisk furu som varmebehandles og tilsettes linolje. Nå er produktene å få i norske byggvarehus.<br></p><p></p>

Dansk miljøvennlig terrasse inntar Norge

Danske Royal Træ har nå kommet på det norske markedet med en giftfri erstatning til trykkimpregnert plank.

Fra venstre fabrikant Lars Lars Højmann Kristensen i Royal Træ,  Yngve Sommer, direktør RKC AS, direktør i Miljømerking Anita Winsnes og Malthe Slemming fra den danske ambassaden.

Nylig mottok det danske selskapet lisens for å bruke det offisielle, nordiske Svanemerket for sitt produkt RKC Thermo Royal.

­- Holdbart trevirke er framtidens trevirke og det naturlige valget for samfunnsbevisste byggherrer, entreprenører, byggmestere og arkitekter, sa direktør i Miljømerking Anita Winsnes, da hun delte ut lisensen.

- Det er alltid godt å se at miljø og kvalitet går hånd i hånd på denne måten, fortsatte hun.

Bare naturlige ingredienser

Det er varme og linolje som gjør at den danske nyvinningen får så lang holdbarhet. I trykkimpregnerte materialer bruker man store mengder kobber og biocider – stoffer som gjør treet motstandsdyktig mot råte, vær og vind.

Om Svanemerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden og ble opprettet av Nordisk Ministerråd for å gi forbrukerne og andre innkjøpere troverdig informasjon om de beste miljøvalgene på markedet. Svanemerket vurderer alle relevante miljøproblemer i hele produktets livssyklus.

Royal Træ bruker skandinavisk furu som de varmebehandler og tilsetter linolje. Vanlig linolje inneholder eggehvitestoffer som er næring for bakterier og sopp, men Royal Træ fjerner disse stoffene fra oljen, og dermed blir trevirket enda mer bestandig.

Fordi RKC Thermo Royal ikke er tilsatt giftige kjemikalier som tungmetaller eller biocider, fører de ikke til avfallsproblemer. Vanlig trykkimpregnert trevirke inneholder jo så store mengder kjemikalier at det skal behandles som spesialavfall i deler av Norden. Treråvaren i RKC Thermo Royal kommer fra nordisk bærekraftig skogbruk.

Om svanemerket holdbart trevirke

  • Er ikke tilsatt tungmetaller eller biocider (giftstoffer mot sopp og råte)
  • Gir deg ikke problemer som avfall
  • Er produsert fra bærekraftig skogbruk
  • Har tilstrekkelig biologisk holdbarhet
  • Er et godt alternativ til tropisk tre