Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Crusher konkurs etter kontraktstørke

Maskinentreprenøren Crusher International meldte mandag oppbud og skylder på en plutselig kontraktstørke i forbindelse med fylkesreformen.

– På grunn av fylkesreformen og Vegvesenets omorganisering er det færre folk i organisasjonene til å håndtere utlysninger og kontrakter. Konsekvensen er en bråtørke i markedet, sier Lloyd Sundstøl i Crusher International til Veier24, som var først ute med å omtale konkursen.

Selskapet ble kåret til årets gaselle-vinner i Telemark i 2017, og fjorårets regnskap er også solid. Men en omsetning på nesten 27 millioner kroner, og et driftsresultat på 2,5 millioner kroner. Selskapet har ti ansatte.

«I samarbeid med ekspertise innenfor ulike fagområder har han opp gjennom årene utviklet en maskin som «spiser» og gjenvinner veimasser», slik beskriver Sundstøl forretningsideen sin hvor gjenbruk er en viktig del.

Til Dagens Næringsliv forteller Sundstøl at han har tro på at selskapet vil gjenoppstå, og at han allerede er i forhandlinger med investorer om å starte opp på nytt.

Byggeindustrien har tidligere skrevet om at det mangler mange hundre ansatte for at fylkene skal kunne overta driftingen av fylkesveiene fra Statens vegvesen ved nyttår, som er en del av den omfattende reformen hvor 18 fylker skal bli til elleve.