Foto: Cramo
Foto: Cramo

Cramo i Tromsø bytter lokaler

Cramos avdeling Tromsø flytter inn i nye og større lokaler på Skattøra.

– Nå skal maskinparken tilpasses det regionale utleiemarkedet i nord, med fokus både på Troms og Finnmark, heter det i en melding fra selskapet.

– Vårt tidligere lokale var ikke godt nok tilpasset våre behov, så vi måtte ta grep. De siste tre årene har vi jobbet med å finne et lokale som kan sikre oss den veksten vi ønsker i Tromsø og omegn. Nå er jeg glad for at vi endelig er i hus på Skattøra, forteller salgssjef nord i Cramo, Tomas Røise, i meldingen.

Røise, som kom til Cramo i 2016, forteller at den nye avdelingen er i full drift selv om ikke alle funksjonene er helt på plass.

Tomas Røise. Foto: Cramo
Tomas Røise. Foto: Cramo

– Med totalt 1.400 kvadratmeter inneareal har vi nå et større og bedre tilpasset lager for utstyret vårt. Et temperert lager er viktig i et kystnært og kaldt klima, ikke minst med tanke på å sikre sensitiv elektronikk. Nå jobber vi med å få ferdigstilt både nytt verksted og vaskehall, sier Røise.

Avdelingen, som nå er flyttet til Skattøravegen 68 i Tromsø, er Europas nordligste Cramo-avdeling. Det betyr samtidig at de åtte ansatte i Tromsø ikke bare jobber med prosjekter i Troms, men også sørger for utstyr til samarbeidspartnere i Finnmark.

– Det er viktig for oss å kunne sikre utstyr til ulike prosjekter i hele regionen, enten de ligger i Tromsø, Hammerfest, Kautokeino eller Karasjok. Store avstander er håndterbare så lenge man planlegger godt, og avstander er vi vant med her nord, sier Røise.

Cramo investerer rundt 300 millioner kroner i nytt utstyr i år, og det kommer også avdelingen i Tromsø til gode.

– Det handler om å tilpasse utstyret etter markedssituasjonen der du er. Vi har en lang mørketid, og det er derfor stor etterspørsel etter utstyr relatert til varme, lys og strøm. Men med de utvidede investeringene i utstyrsparken får vi også nytt anleggsutstyr, slik som nye gravemaskiner og lifter, sier Røise.