Consto Anlegg Nord bygger Salten Transformatorstasjon i Sørfold kommune i Nordland for Statnett. Illustrasjon: Statnett

Consto vant Statnett-kontrakt i Nordland

Consto skal bygge Salten Transformatorstasjon i Nordland for Statnett.

Det skriver Consto i en pressemelding fredag.

Denne uken signerte Consto Anlegg Nord kontrakt med Statnett for bygging av Salten Transformatorstasjon i Sørfold kommune i Nordland. Den nye transformatorstasjonen bygges for å sikre strømforsyningen mellom Nord-Norge og Midt-Norge, samt at den vil legge til rette for ny kraftproduksjon i området, skriver Consto.

‒ Vi er utrolig glade for å få muligheten til å delta i denne viktige utbyggingen for Nord-Norge, og vi ser frem til et godt samarbeid med Statnett, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord, Fredrik Okkenhaug.

Consto skal etablere tomt og infrastruktur i grunnen, samt bygge transformatorsjakter, kontrollhus og lager. Arbeidene planlegges igangsatt til høsten og skal ferdigstilles i 2022. Kontraktsummen er på 150 millioner kroner før merverdiavgift.

‒ Prosjektet er svært spennende og passer oss godt. Forsyning er et satsningsområde for oss, enten det gjelder drikkevann, kraft eller nett. Vi er fortsatt et relativt ungt selskap å regne, og for oss er dette å anse som en stor kontrakt og et viktig referanseprosjekt, sier Okkenhaug.