Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Condottes anleggsmaskiner tatt i arrest

Arbeiderne som jobbet på Follobaneprosjektet har fortsatt ikke fått lønn, og nå tar byfogden arrest i tre av Condottes maskiner. Entreprenøren skal være klare til å trekke seg ut av landet.

For å få arresten opphevet, må den konkurstruede entreprenøren stille en sikkerhet for lønningene på 2,55 millioner kroner.

Det er Frifagbevelse.no som melder dette tirsdag.

81 medlemmer av Arbeidsmandsforbundet som jobbet for Condotte på Follobaneprosjektet skulle etter planen ha fått lønn og feriepenger utbetalt 25. mars.

Pengene har ikke kommet som avtalt. Februarlønningen var også kraftig forsinket med tre uker.

- Vi var redd for at selskapets verdier forsvant fra ut Norge, så vi så oss nødt til dette. Våre medlemmer er blitt ofre i denne situasjonen, og det har skapt en svært kritisk økonomisk situasjon for mange, sier distriktssekretær Eirik Wangen Næss i Arbeidsmandsforbundet til Byggeindustrien.

Ifølge Frifagbevelse.no rydder nå bedriften opp etter seg i Norge, og trekker seg ut av landet.

Nettstedet melder at mange av bedriftens anleggsmaskiner klare til å bli fraktet ut av landet på Oslo havn.

Bedriften skal også ha samlet anleggsmaskiner og utstyr i en lagerhall ved Bispegata i Oslo. Dersom anleggsutstyret forlater landet, forsvinner sannsynligvis det siste av verdier Condotte har her til lands.

LOs juridiske avdeling henvendte seg til Byfogden i Oslo, og fikk medhold om at det tas arrest i bedriftens maskiner. Arresten er nå tatt i to gravemaskiner og en hjullaster.

Nå må Condotte stille sikkerhet med samlet 2.550.000 kroner, som skal gå til lønninger, for å få oppheve arresten. Det betyr at de ikke får lov å flytte eller selge de tre maskinene før det er helt sikkert at anleggsarbeiderne får pengene sine.

– Etter at Bane Nor hevet kontrakten så har medlemmene våre slitt med få lønna. Februar-lønningene ble betalt tre uker på overtid, og det er snart fire uker siden mars-lønningene skulle vært på konto, sier Eirik Wangen Næss til Frifagbevegelse.no

Condotte ble kastet ut av Bane NOR i januar på Follobaneprosjektet da de ikke betalte underleverandører og underentreprenører i Norge.