Kjøpesentrene Down Town og Sjøsiden selges til Scala Eiendom AS for 1,25 milliarder kroner.
Kjøpesentrene Down Town og Sjøsiden selges til Scala Eiendom AS for 1,25 milliarder kroner.

Citycon selger to kjøpesenter for 1,25 milliarder

Citycon har signert en avtale med Scala Eiendom AS om salg av sentrene Down Town i Porsgrunn og Sjøsiden i Horten.

Kjøpesentrene Down Town og Sjøsiden selges til Scala Eiendom AS for 1,25 milliarder kroner. Transaksjonen avsluttes i løpet av fjerde kvartal i  2022.

– Salgene av de to kjøpesentrene viser at våre nordiske handelseiendommer er attraktive for investorer. Vi er takknemlige for samarbeidet vi har hatt med leietakere og partnere ved Down Town og Sjøsiden. Vi ønsker de nye eierne lykke til med videre utvikling av de to sentrene, sier Erik Lennhammar, Chief Development Officer i Citycon i en pressemelding.

Kjøperen Scala er eid av NorgesGruppen, Fredriksborg og Schage Eiendom.

– Dette er eiendommer som passer vår strategi bra. De er begge klare nummer 1 sentre i sine markedsområder, og spesielt Down Town i Porsgrunn har et stort utviklingspotensial i form av både boliger og utvidelse. Vekst bare for vekstens skyld er i seg selv ikke en målsetning, men når vi nå kunne gjøre et kjøp av gode eiendommer med potensial, til det vi oppfatter som en fornuftig pris, så var det riktig å benytte muligheten, sier Mikael Skovrup, strategi- og investeringsdirektør i Scala Eiendom i en melding.

Scala Eiendom, som ble etablert i 2012, forvalter i dag 22 sentre og er i sterk vekst.