Camilla Cox Barfot med Terje Gangstø og Sveinung Tofteland.Norges hyggeligste håndverker, Camilla Cox Barfot.Fra venstre: Norges Hyggeligste Murer Therese Anderson, Norges Hyggeligste Elektriker Kasem Youssef, Norges Hyggeligste Lærling Didrik Berg Haltvik, Norges Hyggeligste Håndverker Camilla Cox Barfot, Norges Hyggeligste Snekker Emil Andre Gudøy Pettersen, Norges Hyggeligste Anleggsgartner Linn Jeanette Alexandersen.Finalister i Norges Hyggeligste Håndverker 2019.Camilla Cox Barfot med Christel Borge i Dipper.Camilla Cox Barfot.Camilla Cox Barfot under kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker.Camilla Cox Barfot med Lars Erik Fossum i Oras.

Camilla Cox Barfot kåret til Norges hyggeligste håndverker

Rørlegger Camilla Cox Barfot ble lørdag kåret til Norges hyggeligste håndverker under Boligmessa på Fornebu.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er tredje gang kampanjen arrangeres. Engasjementet har vært stort, og juryen fikk en svært vanskelig jobb med å peke ut den aller hyggeligste blant 21 finalister.

Camilla Cox Barfot med Christel Borge i Dipper.

– Camilla kjennetegnes av et høyt kvalitetsnivå, en entusiasme og en stå-på-vilje som er helt sjelden. Hun er også svært pålitelig, rask og engasjert i arbeidet og kundene sine, noe som tilsammen gjør henne til en verdig vinner av Norges Hyggeligste Håndverker 2019. Personlig er jeg imponert over hvor mye skryt Camilla får av kundene sine, sier jurymedlem Christel Borge, administrerende direktør i mobilselskapet Dipper.

Cox Barfot kommer fra Trondheim og jobber i Kråkerøy Rør i Fredrikstad. Hun er også kjent fra TV-programmet Farmen. Det trekkes frem at hun har en enorm vilje til å ville levere i jobben sin, noe som medførte at hun en gang fikk frostskader i åtte av ti fingre fordi hun ville fullføre en jobb innen avtalt tid. Nå er hun svært glad for å ha gått helt til topps i kåringen.

– Jeg synes det er forbanna magisk. Jeg hadde ikke forventet å vinne. En kampanje som dette gjør at vi som er håndverkere blir sett. Vi kommer ofte hjem til folk når de er på jobb, og har gjort jobben og dratt før de kommer hjem igjen. Som håndverker møter man mange fine folk og får gode historier av å være ute i hjemmene til folk, sier Cox Barfot.

Rørleverandøren Oras er bransjesponsor for rørlegger-kategorien i kåringen og svært fornøyd med at en rørlegger klatret helt til topps i kåringen. Oras har stått i bresjen for å engasjere kvinner i bransjen til å delta i Norges Hyggeligste Håndverker.

– Det er helt fantastisk at en rørlegger for første gang klatrer helt til topps i kåringen. Camilla er en kjempeflott representant for faget vårt, og vi er tvers igjennom stolte av henne. Det er også gøy å se at rørleggerlærlingen Didrik Berg Haltvik går helt til topps i lærling-kategorien, så nå kan vi slå fast at rørleggerne er Norges hyggeligste håndverkere, sier Lars Erik Fossum, country manager i Oras Norge i en pressemelding.

Camilla Cox Barfot med Lars Erik Fossum i Oras.

Cox Barfot er selv opptatt av klasseskillet mange håndverkere føler på kroppen, og hun vil jobbe for å viske det ut.

– Det er jo ikke til å stikke under stol at håndverkere i manges øyne “bare er håndverkere.” Klasseskillet blir bare større. Men hva skulle samfunnet gjort uten oss? En lege redder liv, men hva skulle du gjort uten vann og strøm på sykehuset? Vi er alle like viktige, sier Cox Barfot.

Juryen trekker frem Cox Barfots sterke engasjement for å løfte yrkesfagene som en viktig del av begrunnelsen.

– Camilla har et sterkt engasjement for å løfte håndverks- og yrkesfagene, og hun er opptatt av å synliggjøre verdien, stoltheten og kunnskapen som finnes i et fagbrev. Dette er vi helt sikre på at hun kommer til å fortsette med også videre i yrkeslivet, sier jurymedlem og administrerende direktør Håvard Bungum i Mittanbud.

Vinneren av Norges Hyggeligste Håndverker og vinnerne i de syv ulike bransjekategoriene ble avgjort 14. september under Boligmessen på Telenor Arena.

Vinnerne av Norges Hyggeligste Håndverker 2019:
· Nasjonal kåring og kategori rørlegger: Camilla Cox Barfot, Fredrikstad
· Norges hyggeligste lærling: Didrik Berg Haltvik , Trondheim
· Norges hyggeligste snekker/tømrer: Emil Andre Gudøy Pettersen , Svolvær
· Norges hyggeligste elektriker: Kasem Youssef, Oslo
· Norges hyggeligste maler: Jan Egil Andreassen , Kirkenes
· Norges hyggeligste murer: Therese E. Anderson , Randaberg
· Norges hyggeligste åpen kategori: Linn Jeanette Alexandersen (anleggsgartner), Arna

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Renault Norge, Byggenæringens Landsforening (BNL), AF Gruppen, Hultafors, Sortimo , Oras Armatur, ELKO, Hey'di , Mesterbrevnemda, TOOLS, Jotun og Boligmessen. Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for tredje gang, og i fjor ble tømrer Terje Gangstø fra Bergen kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.

Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, ble det i år kåret vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.