Byggmakker og Nordbohus starter byggevaresamarbeid

Nordbohus har gjennom sitt innkjøpsselskap Nordbokjøp signert en samarbeidsavtale med Byggmakker Handel for å samle kjøp av trelast, plateprodukter og listverk.

Det skriver Nordbohus i en pressemelding fredag.

– Vi ønsker å samle kjøpet av trelast, plateprodukter og listverk, og samtidig tilby Nordbohusforhandlerne en smidigere leveranse på disse produktene. Etter en grundig evaluering av flere tilbydere var Byggmakker det beste alternativet for oss, sier daglig leder Brede Christian Hepsøe i Nordbokjøp i pressemeldingen.

Avtalen har en årlig verdi på opptil 250 millioner kroner, skriver Nordbohus i meldingen.

– Disse tallene er med utgangspunkt i nåværende markedsandeler i boligmarkedet. I Nordbohus har vi ambisjoner om vekst og denne avtalen er et viktig virkemiddel i så måte. Vi har veldig tro på samarbeidet. Det vil gi oss konkurransedyktige innkjøpsbetingelser og forbedret logistikk på viktige varer til vår produksjon av boliger. Byggmakker er en nasjonal byggevarekjede med seriøse forhandlere over hele landet. Det samme gjelder for Nordbohus, og det var således viktig for oss å finne en partner som har god nok geografisk dekning i tillegg til øvrige fordeler, uttaler Hepsøe.

– At vi nå har fått til en avtale med en ledende og landsdekkende boligleverandør er en viktig og svært positiv nyhet for oss. Dette er et ledd i vår strategiske satsning på å utvikle byggevarekjeden og skape ytterligere vekst. Vi har i dag 82 anlegg på landsbasis og flere av våre forhandlere har lang erfaring fra samarbeid med lokale Nordbohusforhandlere. For Byggmakker gir avtalen en god tilvekst i vårt totale volum. Vi ser frem til å starte arbeidet og skal gjøre det vi kan for å oppfylle Nordbohus og deres forhandleres forventninger, sier Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel.