Foto: Byggmakker

Byggmakker bygger ut

Byggmakker gjør seg klar for å åpne tre nye varehus. Det første åpner i Elverum i slutten av november.

Det skriver Byggmakker i en pressemelding.

Kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker. Foto: Byggmakker

– Vi står nå foran tre spennende åpninger av nye varehus i kjeden. Alle skal bidra til at vi blir en enda mer effektiviserende partner for proffkundene og at vi gjør handelen enklere for forbrukerkundene. Jeg gleder meg derfor veldig til åpningen av de nye og moderne varehusene, uttaler kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker.

I slutten av november åpner kjeden et helt nytt varehus i Elverum. Grunnflate blir på 2.800 kvadratmeter og med 600 kvadratmeter utearealer. Det nye varehuset vil bli liggende en kilometer nærmere sentrum fra dagens varehus, heter det i pressemeldingen.

Det nye anlegget i Elverum får ny trelast- og byggevare del med drive-through-løsning. I dag har varehuset en omsetning på nærmere 20 millioner.

– Med det nye moderne varehuset håper vi å doble omsetningen i løpet av 2019, sier Gabrielsen i pressemeldingen.

I mars neste år vil Byggmakker Bruland i Førde kommune i Sogn og Fjordane også åpne et 2.000 kvadratmeter nytt lagerbygg. I det nye bygget kan kundene kjøre bil inn og laste varene rett på lasteplanet. Hvis reguleringsplanen gjennom, blir det også, ifølge pressemeldingen, bygget butikk her. Totalt sett vil det bli investert for nærmere 35 millioner kroner i de nye byggene, skriver Byggmakker.

I juli neste år planlegger Byggmakker også å åpne et helt nytt varehus i Hamar.

– Det nye varehuset får en grunnflate på 3.750 kvadratmeter og 740 kvadratmeter uteareal, med tak-over-bygg ved trelast og varemottak. Det bygges også en mesanin på 700 kvadratmeter. Det nye varehuset får en langt mer attraktiv beliggenhet, liggende i en handelspark og svært godt synlig fra E6. I det nye varehuset blir det gjort en ekstra innsats knyttet til å vise frem kjøkken, bad og garderobe. Dagens varehus har med sine 22 heltidsansatte og ekstrahjelp en omsetning på nærmere 90 millioner. Med nytt varehus håper vi å øke dette til nærmere 150 millioner i løpet av de neste årene, sier Gabrielsen.