Dagens butikk. Foto: Bygger’n
Dagens butikk. Foto: Bygger’n

Bygger’n Onstad flytter og bygger nytt byggevarehus

I over 120 år har det vært drevet sag og trelast på Bygger’n Onstad-eiendommen i Moss. Nå får byggevarehuset ny adresse og et nytt byggevarehus.

– Moss og gamle Østfold er et viktig markedsområde for Bygger’n. Vi har gode butikker i Sarpsborg og på Hvaler, og snart får vi også et moderne anlegg på Kambo i Moss, som vil gi en mye bedre handelsopplevelse for både proff- og forbrukerkunder, sier kjededirektør i Bygger’n, Øyvind Eidem, i en pressemelding.

Den nye tomten ligger litt nord for Moss sentrum, i retning Kambo. Den er på 11 dekar og byggevarehuset vil rage 10-11 meter over bakken og være på rundt 2.200 kvadratmeter. Det nye lageret vil ha mulighet for gjennomkjøring.

kjededirektør i Bygger’n, Øyvind Eidem. Foto: Bygger’n
kjededirektør i Bygger’n, Øyvind Eidem. Foto: Bygger’nPicasa

– Etter at Moss kommune har godkjent vårt planinitiativ, skal saken nå gjennom en reguleringsprosess og en byggesaksbehandling før anbud blir hentet inn og bygging kan gjennomføres. Vi planlegger et bærekraftig konsept med miljøsertifisering av byggeriet, sier eiendomsdirektør Bjørn Arve Haugen i E.A. Smith AS, som eier og driver Bygger’n-kjeden.

Bygger’n Onstad ser frem mot å satse videre i Moss med et moderne anlegg.

– Det er et spennende område i utvikling, og vi ser frem til å skape handelsvekst i nordre bydel hvis det blir slik at vi flytter dit. Uansett hvor vi drar tar vi med oss alle våre dyktige ansatte, og kundene kommer til å møte den samme gode servicen i ny butikk, sier daglig leder hos Bygger’n Onstad, Geir Røseth.

Eiendommen de er på nå er i kommuneplanens arealdel avsatt til framtidig boligbebyggelse.

Det er Holmskau Eiendom og Carona AS som skal bygge og eie det kommende byggevareutsalget, som skal tegnes ut i samarbeid med E.A. Smith AS.